Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz civicfan #31793 üzenetére

    Persze, a nagyobb ferrit mágneskörös dómok mindig jobbak, alacsonyabb frekvenciákon, az NdFeB mágneskörrel szerelteket mindig magasabb frekvencián kell szűrni.

    Az XT25 nem biztos, hogy jobb ezektől, főleg nem a kis mágneskörös. A nagyobb is nagyon speciális eset, mert nagyon magas a harmonikus torzítása, de szinte csak másodrendű, kb. olyan a hangszóró alapból, mintha A osztályú csöves erősítővel használnád. :)
    Egy 810921 átlagosan minden paraméterét nézve jobb, alacsonyabb frekvenciákon is használhatóbb.

    (#31795) civicfan
    Nem most láttam szétszedve, de úgy rémlik, hogy a szivacs be van nyomva a vasmag közepén lévő furatba a SEAS dómoknál. Némelyik Peerless, ScanSpeaknél van egy domború szivacs felragasztva a vasmagra. A lényeg, hogy szabadon mozognia, vagy hozzáérnie a membránhoz nem szabad.

    (#31794) mookica
    A hídba köthető végfokozat nem egyenlő a hídkapcsolásúval. :) Az autós végek egy részénél van két (vagy 2*2) közös GND pontú kimenet, amiket használhatsz hídkapcsolásban is.
    Autós végfokot csak autóban érdemes használni szerintem is, máshol a 12V előállítása, akkora áramterhelhetőség mellett, csak gondokat okoz.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák