Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz Turbina33 #10764 üzenetére

    Ezt sikerült mérnem. Illetve utána számoltam inkább, túl jó volt, amit a program számolt. Nagyon hasonlít a tiedhez.

    MAC Fire 300:
    Fs= 34,57 Hz
    Re= 3,2 ohm
    Qms= 7,96
    Qes= 0,8
    Sd= 572,6 cm2
    Vas= 32,9 l

    Szvsz szerint!
    30-40 literes zártba tenni nem sok értelme van, sokat gyengül a hangnyomás, fülre pedig nem sok javulás érhető el. Az ereje nyilvánvalóan a brummogásból van, viszont azt elég mély tónussal teszi. (Nem tudom, mi a szakszerű megnevezés.) Ezért zene alatt nem nyújt túl sok élvezetet a hallgatása, de azért annyira nem katasztrófa.
    Ha az enyém lenne, 50 literes (ebben próbáltam), 25 Hz-re hangolt reflexbe tenném. A 30-35 Hz-es hangoláshoz képest kevésbé brummog és kisebb átmérőjű cső is elég. A felső aktív vágás mindenképp szükséges! Így mozira jól használható, hangereje nekem elégnek bizonyult. Igazi mélyeket nem sikerült elérni vele -bár ennek a használt árán elég hangnyomással lehet, nem is nagyon lehet-, viszont mint írtam, a brummogást egészen jól csinálja, mélynek hangzik és érezni bőven.

    A komoly kérdés, miszerint "Adnék-e érte pénzt?", nem tudom. 40 ezer teljességgel kizárt, de amennyiért megy, valamivel 10 alatt használtan, szóba jöhet.

    Ha megengeded, hogy csak valamikor jövő hét elején küldjem vissza, talán valami használhatóbbat is tudok róla mondani a véleményemen kívül.

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák