Új hozzászólás Aktív témák

  • Dolby

    senior tag

    válasz plus44 #7027 üzenetére

    Az edződ felfogása nincs hatással az edzésre. Kicsit paradox, de így van. A felfogása a meccsen az adott poszt teljesítményére van hatással. Tehát a védő felfogású a védelmet erősíti, a támadó a támadást, a semleges pedig mind a kettőt egy kicsit.
    Hosszú távra jó edző csapnivaló vezetőképességgel legyen az első amit megveszel. Ha jól emlékszem erre össze kell hogy jöjjön a pénz nagyjából.
    Maradékból az edzett posztra játékosokat vegyél lehetőleg 17 éves és a posztra megfelelő skillekkel rendelkezőt. Esetleg a specialitásra is figyelhetsz ha a pénz engedi de elején nem szokta :-D

    Edzéssel kapcsolatosan ruppertl cikkéből idéznék:

    Edzés típusa:
    És a legfontosabb kérdés, mit eddzünk? Általában azt szokták mondani, hogy a főskillt érdemes először feltolni minél magasabbra. Ez nagyjából most is megmaradt, de a változásoknak hála most gyorsabban elérjük azt a szintet amikor a fizetés elkezd magas lenni. Másrészt újdonság, hogy ha titáni (15) fölé eddzük játékosunkat és utána edzést váltunk, akkor az a kellemetlen meglepetés érhet minket, hogy játékosunk veszít a skilljéből. Mindezt figyelembe véve a következők az ajánlások posztonként:

    Kapus
    Fontos képességek védés mellett a pontrúgás és a védekezés. Mivel utóbbi lassabban fejlődik, ezért lehetőleg ez legyen minél magasabb. Optimális esetben egy jó védés mellett középszerű/megfelelő védekezés párosul. A védekezésből egy szint kb. harmadát éri a védésnek, így csak akkor érdemes edzeni, ha a védés már olyan magas, hogy fizetését nem bírjuk. Azaz védés edzést kell neki adni orrvérzésig, holtszezonokban pontrúgással kiegészítve (lehetőleg mezőnyjátékosként pontrúgóként). Így 20 éves korára majdnem eléri a 17es szintet, miközben a 3 holtszezon során pontrúgása is akár 5-6 szintet emelkedik, és máris tökéletes a válogatottba. Ezután pedig el lehet kezdeni a védekezés edzését.
    A másik megközelítés, hogy egy remek védekezésű játékost veszünk lehetőleg pocsék védéssel. Ekkor védés edzéssel 20 éves korára kb. 16os szintet ellehet érni (ha pontrúgást adunk neki holtszezonban, akkor 15.5-et), szóval a 2-3 szintnyi plusz védekezést kicsit több mint 1 szintnyi védés elmaradást eredményez. Viszont ekkor még tovább adható neki a védés edzés, szóval 21 éves korára már ő lesz a jobb játékos. Mivel az u20as játékosok tipikusan 20-tól 21 éves korukig válogatottak ily módon mindkettő változat életképes, főleg hogy egy monoskilles hátvéd sem annyira drága.

    Hátvéd
    Fontos képességek védekezés mellett játékszervezés (középső védő), szélsőjáték (szélső védő), átadás (ellentámadáshoz). Specialitásnál jól fejelő és erőteljes jelent előnyt. Edzésük nagyon egyszerű, mivel védekezés a leglassabb, így azt kell nekik adni 21 éves korukig, amire ők a remek szintről kiindulva jócskán beleharapnak a titániba.

    Középpályás
    Fontos képességek játékszervezés mellett: átadás, védekezés, szélsőjáték (ilyen sorrendben). Leghasznosabb spec a jól fejelő, mellette hasznos lehet gyors és technikás, ha nem középső középpályásként játszik, hanem defcsatiként vagy középre irányított szélsőként. Edzése szintén egyszerű, csak játékszervezés van a menün. Ezzel 21 éves kora előtt elérheti a 16os szintet.

    Szélső
    Fontos képességek szélsőjáték mellett: játékszervezés és átadás. Mivel csak egyik szélen adnak támadáshoz, ezt kompenzálandóan a szélsőknél kiemelten fontos a jó spec. Ezek: gyors (legjobb), kiszámíthatatlan, jól fejelő. Szélsőjáték edzés nagyon gyors, viszont kevés poszton lehet 100%-on edzeni, így holtszezonban érdemes helyette vagy játékszervezést vagy átadást edzeni. Én inkább játékszervezés felé hajlok mert abból sosem elég, de attól is függ melyikből hogy áll. 20 éves korára így is el kell hogy érje szélsőjátékból 16os szintet, ezután váltanék állandó jelleggel játékszervezésre. Ezzel megfelelő szintről kb. 4 szintet lehet még belepakolni 21 éves korára játékszervezésből, ami nagyjából megegyezik azzal, hogy ha átadást adnánk neki másodlagosként.

    Csatár
    Fontos képességek gólszerzés mellett: átadás (és szélsőjáték). Specialitás hasonlóan a szélsőkhöz elég fontos. A jók: gyors (legjobb), kiszámíthatatlan, jól fejelő. Optimális esetben remek gólszerzésről indulunk és megfelelő/jó átadásról. Egy szintnyi átadás kb. harmadát éri egy szint gólszerzésnek, ez azt jelenti, hogy ha megfelelő az átadásunk, akkor kb. 14-es szinten lassul le annyira a gólszerzés, hogy átadás hasonlóan hatékony legyen. Így a javaslatunk, hogy adjunk csatárainknak gólszerzést, holtszezonban pedig átadást. Ezt folytassuk addig amíg el nem érjük gólszerzésből a titáni szintet, és ekkor álljunk át végleg átadásra. Ezzel 21 éves korára átadása is fejlődik kb. 3 szintet.

    [ Szerkesztve ]

    - Nyugalom, a hosszú élet ritka!

Új hozzászólás Aktív témák