Új hozzászólás Aktív témák

  • biacsia

    tag

    válasz Asbee #28239 üzenetére

    Lassan jó lenne, ha az is hozzászólna, aki feltette a kérdést!

    Nekem élénken él a fejemben, hogy a ketté osztott tápegységeknél az egyik ág közös a procival és ez okozhat problémát. ?
    Elfogadom, amit mondtok!
    Megtaláltam közben egy jó régi cikkben olvastam ilyesmiről , ezért élt bennem a dolog.

    "Itt futottunk bele az első váratlan eseménybe, mégpedig a Chieftec táp kapcsán. Az egyetlen PCI Express tápcsatlakozóval ellátott GeForce GTS 250 és Radeon HD 4850 hajtásakor is közbeszólt a táp védelme, amikor a VGA ellátásához az erre való hattűs csatlakozót használtuk. Ellenben, amikor átalakítóval négytűs perifériacsatlakozókra kötöttük a VGA-t, akkor minden rendben volt. Minden bizonnyal az egyik 12 voltos részleg 168 wattos (14 A) vagy 180 wattos (15 A) határába futott bele a CPU és GPU közös terhelése, amit az ágak átvariálása (négytűs csatlakozókra) helyrehozott."

    A teljesítményre visszatérve. Emlékeim szerint 40 C-on tesztelik a tápokat és az ezen a hőmérsékleten mért adatokat láthatod a táp oldalán feltüntetve. A valóságban ennél működhetnek melegebb környezetben is(például ha a proci+vga páros fölött kapnak helyet) ami hatására csökken az átvihető teljesítményük is,egyszerűen kisebb az a maximális teljesítmény aminek a hatására túlmelegszenek.

    Szerintem engem már jobban érdekel a megoldás, mint azt , aki feltette a kérdést! :R

    [ Szerkesztve ]

    "...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."

Új hozzászólás Aktív témák