Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz Batman #1933 üzenetére

    Azt néztem, hogy gentoo-sources-ból nincs is 2.6.17... Hehe. Vanillából vannak rc verziók, vagyis végleges még sehol.
    Azt javaslom, kukkold meg az ebuildeket.

    1. Unmaszkold a net-wireless/bcm43xx, net-wireless/bcm43xx-fwcutter és net-wireless/ieee80211softmac csomagokat! (Értelemszerűen amelyik nincs fent, azt ne. :) )
    2. Szedd le ezeket, és a net-wireless/ieee80211 csomagokat! (Értelemszerűen azt, amelyik fent van. :) )
    3. Mindenképpen tegyél fel egy 2.6.16-os kernelt! Konfiguráld, és állítsd be úgy, hogy a Wireless LAN drivers (non-hamradio) & Wireless Extensions be legyen kapcsolva! Kapcsold ki az IEEE80211 subsystemet! Ellenőrizd, hogy bent van-e a Hotplug firmware loading support!
    4. Kernelfordítás, telepítés, reboot. A /lib/firmware-ben legyenek ott a Windows-os driverek!
    5. emerge bcm43xx! Ez felteszi a bcm43xx-fwcutter-004, ieee80211softmac-0.1-r20060329 és bcm43xx-0.0.1-r20060329 csomagokat. Szerintem mindenképpen ezeket a verziókat tedd fel, hogy ne legyen kavarás. Nem baj, ha eddig is ez volt fent, valami nem kóser, érdemes nulláról indulni.
    6. Ha az ebuildek figyelmeztetéseket írnak ki, kövesd az utasításokat! Maradhat fent régebbi modul, és azokat törölni kell, de kiírja, hogyan.

    Az a lényeg, hogy ez a driver baromi kernelfüggő. A még meg nem jelent kernelben natív driver lesz, kicsivel régebbiben van az, amihez Windows-os firmware kell. Még régebbi kernellel nem is megy. De ehhez viszont nem jó a kernelben lévő Wireless csomag, ehelyett kell (miután a kernelben kikapcsoltad, de engedélyezted, hogy Wireless kártyát használhass) a softmac-es csomagot felrakni. Ez ugyanazt csinálja, csak ilyen félig Windows-os cuccokhoz való.
    Ha régebbi bcm43xx drivert raksz fel, annak meg a fene tudja, mit kell még barmolni, hogy menjen...

    Sipi

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák