Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    Na vettem végül egy Legion 5-öt (Ryzen 5600H, 3060 130W, 165Hz kijelzővel , 2+ év érvényes garival). Féltem garancia nélkül venni, végül 60-nal került többe, mint a gari nélküli versenyzők és a 3060 miatt gyorsabb is. Köszönöm a segítséget.
    Egyelőre csak ismerekdem vele, Windows-t tisztítottam, telepítek és kipróbáltam az X4 Foundations-t rajta.
    Lehet, hogy el vagyok tévedve vagy nekem túl nagyok az igényeim, de ezzel se vagyok tökéletesen elégedett :)

    Design OK, kijelző szép, viszont az anyagok nagyon műanyagok nekem, pl. a kijelző alján lévő műanyagot majd fél centivel be lehet nyomni, de legalább a billentyűzet körül lehetett volna fém. A billentyűzet remek (jobb, mint a Zbook-é), bár valahogy olyan retro hatást kelt.

    Kérdés, hogy a 3060-at meg lehet-e szelidíteni annyira, hogy 100%-on hajtva ne kerüljön a hallásomba a hűtés...Egyáltalán a CPU vagy a GPU miatt mennek jobban a ventilátorok? Illetve nekem úgy tűnik, hogy nem lehet 165Hz-nél alacsonyabbra állítani a belső kijelző képfrissítését, szóval majd minden játék (amiben nincs beépített frame limiter) kimaxolná a hardvert, hiába lennék elégedett 60 fps-sel is.

    Még gondolkodom, hogy megtartsam-e, pár napot dolgozom rajta, de sajnos első blikkre úgy tűnik ez se tökéletes az én igényeimhez.

    Lehet, hogy teljesen tévút a gamer laptop? Workstation modellekben csak mostanában kacsintgatnak be 400 körülre a 1050-nél is gyengébb Quadro-k és ezek már jópár éves gépek...

    Szóval még nézelődöm, egyelőre a friss élmények alapján egy alacsony TDP-jű 11370 + 3050 is már elég lenne teljesítményben. Viszont 15-ös matt FHD vagy 4K kijelző kellene, fém házban. Erre van esetleg ötletetek?

    Közben kiderült, hogy a Lenovo oldal nem ismeri a kérdéses eredetű (és típusú) Legion 7S sorozatszámát se a modellszámot (ami szabályosan kezdődik, de "123456" a vége. Vagy belsős változat, vagy cserélték az alaplapot és egyszerűen elgépelték a típust és a sorozatszámot...
    Nagyon ég a tenyerem, mert az tényleg nagyon profin néz ki és a legutóbbi élmények alapján jó lehetne (full fém, baromi jól néz ki, kicsit gyengébb GPU), de drága mulatság lenne gari nélkül megpróbálni. (-70e a különbség a most vett 3060-as Legionhoz képest, ennyiből gyanítom nem jönne ki a javítás, ha bármi történne vele).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák