Új hozzászólás Aktív témák

  • mistake767

    csendes tag

    Sziasztok!

    Visszaolvastam pár oldalnyi hsz-t itt is és a milyen notebookot vegyek topicban is, hogy átfogóbb képet kaphassak a jelenlegi helyzetről, de a tényleges választásban, illetve jelölt ajánlásban szeretném a segítségeteket kérni.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A napokban.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? 350000-400000 forint körül.
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
    Tisztában vagyok vele, hogy ez az összeg belépő szintre elég, de egyrészt nincs szükségem erőműre, másrészt informatikában dolgozom, így a memóriát, háttértárat tudom később cserélni, ezért inkább a bővítés lehetősége legyen meg.
    (3) Felhasználás? Jellemzően alapvető irodai programok, böngészőben pár oldal megnyitva, film-sorozat, illetve esténként játék.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Path of Exile (Diablo klón), ha értelmes lesz a remake, akkor Diablo 2 Resurrected, majd Diablo 4, Satisfactory (first person factory builder).
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Naponta hordozom munkahely és otthon között, de táskában hordom és utazás közben nem használom.
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mindkét helyen van külön monitor-billentyű-egér rádugva, így nem fontos preferencia a kijelző mérete, minősége (max valami sorozat megy rajta alapzajnak, vagy egy-egy weblap).
    (7) Operációs rendszer? NO-OS - Ezt megoldom.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
    Az idő nagy részében Windowsban dolgozom, így szeretném, ha ezalatt minél csendesebb lenne a masina. Illetve az irodában nem hátrány, ha szolidabb a megjelenése ;)
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Inkább új.

    Ahogy kivettem az eddig olvasottakból ezen az árszinten a Dell G5 illetve a Lenovo Legion 5 mozog, mindkettő szimpatikus, talán a Dell esetében könyebb a garanciális ügyintézés, de a konkrét típus (árbarát konfiguráció, Intel vs Amd), kereskedő kiválasztásában segítsetek kérlek.

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák