Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    válasz gago1975 #62282 üzenetére

    Mielőtt visszaküldtem volna a G733QS-t a pixelhiba miatt kipróbáltam a Gears of War Ultimate Edition játékot. Jójó, nem a legjobb játék tesztelésre, mert optimalizáltság terén hulladék, de kíváncsi voltam és ezt is szoktam használni lcd overdrive tesztre.

    Szóval 150W 2080 + 9900KS -hez képest kb 2-3 FPS-el teljesített rosszabbul 5800H+3080 130W+Optimus.

    Kipróbáltam az Alan Wake-t is, 2080+9900KS esetek nagy részében tudta tartani a 144 FPS-t, viszont G733QS kb 130FPS-t hozott.

    Szóval, hiába az erősebb hardver, néha nem tudtja elérni még a 2080 Super szintet se, sőt régebbi játékokban még a 2080 szintet se. Ennek 1 oka van: NVidia Optimus. Ennyit visszafog az Optimus régebbi játékokban.
    De ha az én "teszteimnek" nem is hisz senki, akkor ezen is látni:

    Hogy valahol minimálisan, de valahol jelentősen visszafogja az Optimus.

    És mindezt azért, mert az ASUS lusta volt picit áttervezni és úgy csinálni a gépet, mint ahogy a Lenovo is csinálja az új gépeinél: beépített MUX kapcsoló és ha valaki Optimust akar akkor Freesync-et kap, kisebb teljesítményt, de jobb akkuidőt, viszont ha valaki több FPS-t akar, akkor kikapcsolhatja az Optimus-t és akkor G-Sync-et kap a beépített panelhez ... látszik, hogy az ASUS kb a legkevesebb fejlesztési költségből akarta kihozni az új gépeit :U

    Nagyon nem vetettem bele magam tesztelésbe és lehet csak szoftver hiba volt (legfrisebb driverek voltak fent), de Metro 2033 Redux játszható volt, viszont nem volt olyan tükörsima mint G-Sync-es gépen, Alan Wake mikroakadás tömkelege, GOW UE és Fire Strike viszont tükörsima volt, talán folyékonyabb volt mint P775TM-en 2080+144 Hz G-Sync mellett. Hogy a gyorsabb panel vagy a Freesync miatt az passz.
    Tippre az első két játékban azért volt mikroakadás, mivel az Optimus notorikusan bugos V-Sync-el és sok játék úgy lesz G-Sync mellett is simább ha V-Sync aktív a háttérben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák