Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    válasz gyépés #52330 üzenetére

    A szerverpiacon egy kicsit előrébb tart a tudomány és egy-két generációval később kerül át az "okosság" a consumer piacra.
    Senki sem mér 120-130W-okat mert a mérőszoftverek a package power-t mutatják. Az i9-nél is 45W-ot "hazudik" miközben csorog bele az 1.1 V 90A :D :D a prociba. Szerintem ez valami olyasmi lehet mint az autóknál a fogyasztási adat a katalógusban :DDD Tudjuk, hogy létezik, de még senki sem látott ilyet. Nem tudom, hogy másoknál mi a helyzet, nekem ennyit sikerült mérnem, ugyanazok a hőmérsékelti eredmények mellett, amit másoknak is produkál a gépe. Tehát a fizikára alapozva meg merem kockáztatni, hogy másoknál is ez a helyzet. Persze lehet, hogy ők kipeckelték a ventiket egy fogpiszkálóval és akkor mea culpa ! :R :D
    A másik, hogy szerintem most itt tart a gyártástechnológia, legfeljebb az erőforrások paraméterezésével lehet "játszani" (az órajelek, vagy magok variálására gondolok itt mostan)
    "Egyébként szerintem amúgy is hülyeség volt örömködni a csávónak a videóban, hogy végre túl lehet húzni a ryzent is kaphat akár 75W-ot."
    Valóban semmi értelme, eleve erős alapórajelen is, és valóban kegyetlenül tud melegedni.

    Akkor mit mondjon az ember az Intel elmebetegségére? 107W? A 35W-os TDP level-el sem bír a hűtés. Nem baj, ha jönnek a hidegek, akkor majd a notebook-okkal fűtünk :D

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák