-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#40553216
törölt tag
Üdv! Pár hónapja kovászolok. Kb. fele-fele teljes kiőrlésű és fehér liszt (utóbbiban a kovász is benne van), kb. 60 dkg-s kenyér, spatulával kevert, kétszer hajtogatott, 20 cm-s tortaformában sütve. Kézzel csak a sütés után nyúlok hozzá.
A kovászt két sütés között hűtőben tartom, mert ha nem ott van, sokat kell kidobni. -
#40553216
törölt tag
válasz inf3rno #3476 üzenetére
Jó sokára, mert csak most jutottam ide. Szóval a sous vide-nak a vákuum és a tized fokra beállított, a szokásos főzési technológiáknál sokkal alacsonyabb és akármeddig tartott hőmérséklet a lényege.
Kiindulásnak. -
#40553216
törölt tag
-
#40553216
törölt tag
válasz #73959936 #4323 üzenetére
Én eddig mindig abban a pillanatban a csapból eresztett vízzel készítem, mindig megkelt.
A nagy melegben sűrűbben kell ránézni, mert gyorsabb a folyamat és túlkel a tészta. Nekem volt olyan, hogy az egész tészta olyan savanyú lett, mintha telenyomtam volna citromsavval. -
#40553216
törölt tag
válasz #75501312 #4436 üzenetére
Megnéztem ezt a videót. Ugyan a Bavarian Edge egy leheletnyivel jobb, de a végén az éltartás teszt azt mutatja, hogy a Presto Eversharp tartósabb élt csinál.
[ Szerkesztve ]
-
-
#40553216
törölt tag
válasz inf3rno #4697 üzenetére
Nem bántásból, de a mézen kívül a másik három világszinten tizenkettő egy tucat. A szalámi és a kolbász, na, jó, kis couleur locale, de a trappista végképp felesleges. Hacsak nem akarod elriasztani. A trappista a sajtvilág Kádár-rendszerből itt maradt Trabantja. Ha „igazi” „magyar” „trappista” „sajtot” akarsz küldeni, akkor siess, mert nemsokára már csak tényleg sajtokat készíthetnek majd trappista név alatt is!
-
#40553216
törölt tag
válasz solfilo #4701 üzenetére
Ahogy nézem, van. Ettől még persze a magyar akác igencsak jó exporttermék.
Az Alföldi Tej állítólag már így csinálja. Én is beterveztem egy kóstolást, bár nekem a sajt a Maasdamertől illetve sok havi érleléstől felfelé kezdődik. Svájcba jártunk sokáig egy csoportosulással, a vendéglátók a helyi „olcsót” adták a Migrosból: hát, még a hazai „kézműves” kínálatban is ritka az a minőség és íz. -
#40553216
törölt tag
A német láncoknál jó kínálat van. Még a Pennynél is, bár ott inkább a saját márkás, de olasz gyártmányok, gorgonzola, ritkán parmigiano, még ritkábban pacorino. De az Aldi és a Lidl sokkal jobb ebben. Maasdamert is szoktam ezeknél venni, de jobban szeretem az Auchanban kaphatót. Óriáslyukas, óriási guriga sajt, sokszor nagyon jó áron.
[ Szerkesztve ]
-
-
#40553216
törölt tag