-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
Köszi, és neked is Bugizozi! Most, hogy így nézem a képet, én is rágerjedtem megint, holnap ismét sütök egyet.
Colomb2 2679: Nagyon guszta ez is!"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
Digitalpimp
senior tag
150 ml víz 35 fok meleg
100 ml teljes tej
30 g friss élesztő
30 g méz
400 g liszt 550
100 g liszt 1050
1 tojás
80 g vaj puha
15 g só
Plusz akkor még 100 gr liszt.A buci kenéshez: 1 tojás szobahőmérsékleten
4 evőkanál teljes tej szobahőmérséklet
4 evőkanál teljes tej, ha szükséges sütés utánKöszi FerNandor! Ahogy nézem hasonló a fánk tésztához. Az is elég ragadós, csak az levegősebb.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
Szívesen! Igen, ők eleve más számozást is használnak. Viszont, ha itthon is megnézed a finom lisztek között is nagy a szórás. Pl. teljesen másképp viselkedik a Gyermelyi, mint a Miskolci BL55.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
FerNandor
őstag
Szia, bocs a késői válaszért.
[link] ezt a receptet használtam, csak sütőben. 2db első csülök volt. 160 fokon voltak kb 2 órát, utána maxon (villanysütő kb 250°C) kb fél órát, annak a felét légkeveréssel. Mivel első csülök volt, több volt benne az inas rész, amivel nem számoltam, így az alacsonyabb fokon maradhatott volna még egy órát szerintem.A savanyú káposzta lidlis, 1 zacskó. Kb negyed doboz szűretlen búzasört öntöttem bele.
Krumplik egészben mentek rá. Ezt nem kellett külön fűszerezni és ment a hús alá. tem
A csülök bőrét beirdaltam, besóztam és kevés sörben feloldott sóval kenegetni időnként sütés közben.(#2786) Digitalpimp, igen, használom a kínai kést :) szeretem, de még nem szokta meg a kezem, sajnos ritkán használom. De nagyon jó vágni vele amúgy. :)
Van a tescoban flank steak. Na, mondom veszek kettőt, meglátjuk.. Valami lengyel hús, de nem csalódtam benne, egyáltalán.
Nagyon jó lett és szerencsére nem is olyan drága. Ízre is szuper, szaftos, könnyen rágható lett.
Céggel voltunk vacsorázni, bélszínt ettem gombás mártással, de az a hús, hat nagyon gyenge volt... Se íze se semmi. Mediumra kértem, tök száraz, ízetlen volt. Nem, hogy 6500-at, 1200-at nem adtam volna érte.Valahogy nem lettek jók a színek.. vékony igaziból enyhén rózsaszín volt készen, a vastag pedig élénk, erőteljes rózsaszín. A vastagnak a maghője kb 58 fok volt.
Fogok még venni. És van fasza velős csont is.
Ja és a képen egy 14cm-es vörda van, amit legutóbbi ikeas látogatásunkkor vettem. Szeretem ezt a kést is :)
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
kmarci25
veterán
Igaz, lisztet nem írtam. A teljes lisztmennyiség 5%-a teljes kiőrlésű zabliszt, 10%-a malátás liszt (Culinarisban lehet kapni), 20%-a garat félbarna búza, a maradék pedig fehér kenyér liszt. A módszer pedig: a liszteket összekeverem a vízzel, és hagyom állni, úgy 1-2 órát, ahogy kijön. Utána először hozzáadom a kovászt, összedagasztom, de csak úgy ímmel-ámmal. Fél óra múlva hozzáadom a sót, és itt már alaposan kidagasztom. Átkerül egy másik tálba a tészta, és óránként hajtogatom. Ez a bulk, az első kelesztés, ez tartott kb. 6 órán át, a tészta hőmérsékletét próbáltam 26-27 fokon tartani. Mikor kb duplájára nőtt, előformáztam, fél órát pihent, formáztam és ment a szakajtóba, majd egyből a hűtőbe. Ott volt kb 14 órát, a hűtő 8-10 fokos. Másnap előmelegítettem az öntöttvas lábasom 250 fokra, a tésztát beletettem, fedővel 20 percig sült, majd a fedőt levettem, a hőt is 230-ra és még 20 percig sütöttem.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
arcsin
senior tag
Esetleg a látóasszonyok topikjában kéne próbálkozni mágiarakás ügyben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Robot porszívó Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro eladó
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- Gyönyörű autómatricák azonnal gyors országos kiszállítással! PH-soknak 30% kedvezmény!
- Arlo Smarthub VMB4540 Féláron!