-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani tényleg !csak tapasztalatból! valami normális serpenyőt, aminek nem gagyi a bevonata és nem sül le benne semmi, és a bevonat bírja legalább 2 évig?
Előre is köszi!
-
supercow
őstag
válasz Ice&Lime #2402 üzenetére
Ha teflonos serpenyőre gondolsz, esetleg nézd meg az ikeában a drágábbakat, pl Trovardig. Én egy 365+ serpenyőt használok és nagyon elégedettek vagyunk vele. A 10 év garancia egészjó. Ilyet de úgy látom már nem kapható.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz Ice&Lime #2402 üzenetére
Delimano tudom ajánlani. A videón épp a tepsije van, de van serpenyőjük is. Oldalast sütöttem, és papírtörlővel ki lehet törölni Már 2 éve meg van és minden héten használom szinte, nagyon jó mindegyik edényük.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Bő 1,5 éve költöztem el albérletből, és most van olyan állapotban a konyhám, hogy kipakoljam az akkor bedobozolt dolgokat. Többek között feltaláltam némi száraz tésztát meg rizsát. Száraz helyen volt, fény sem érte, láthatóan semmi baja nincs. Kihajítsam biztos-ami biztos, vagy még felhasználható?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Keresek egy konzervet -- illetve egy konzervételt, mindegy, hogy ki gyártja Régen, még Csehszlovákiában vettük, akkoriban magas téglalap alapú dobozban volt. Aztán nagy sokáig sehol nem kaptunk, majd egy rövid ideig a Lidlben árulták 30 dekás kerek dobozban ugyanazt az ízt és állagot. Ragacsosan zselatinos, ízletes, sós lében úsztak kisebb-nagyobb szálas, mégis puha húsdarabok. A lé hűtve megdermedt aszpiknak. Tehát nem löncs-szerű kenőcsről van szó, hanem elkülönülő húsdarabokról. Ízre a Lidlös Pikok finom tavaszi sertésvagdaltja emlékeztet rá leginkább, illetve abban vannak hasonló, csak jóval apróbb húsdarabok a löncskenőcsbe ágyazva. Ugyanez a pl. Tescoban kapható Werblinski Sertés csülök konzervje is. Ez utóbbi cégnek írtam egy angol nyelvű levelet (megkérdeztem, hogy gyártanak-e olyan konzervet, amit keresek, és ha igen, mi a neve, mert szeretném felkutatni akár itthon, akár külföldön), de nem válaszoltak. Egyébként úgy rémlik, hogy a Lidlben rövid ideig kapható konzerven is "knuckles" felirat volt, ami, ugye, szintúgy csülök.
Ha ezzel itt off vagyok, akkor bocsánat, kérlek ajánljatok topicot, ahova mehetnék a kérdéssel. Itt már kérdeztem, de finoman szólva nem nagyon pörög a téma...
Köszönöm a segítséget, további szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
válasz spidersoft #2409 üzenetére
ez sem nagyon pörög, pár havonta valaki kérdez, aztán valaki válaszol, vagy nem
A konzerved ügyében nem tudok segíteni, mert nem eszünk ilyesmit. Sok sikert a kutatáshoz.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
veterán
válasz spidersoft #2409 üzenetére
A leírás alapján ez jutott eszembe, de nem hiszem, hogy régen ilyet vettetek volna Csehszlovákiában. Ez is a Lidlben kapható, 600Ft/300g ha jól rémlik.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
spidersoft
senior tag
válasz solfilo #2411 üzenetére
Igen, ilyen alakú volt a régi, de a beltartalom teljesen más -- ez normál löncs (bár a jobbak közül való), én meg olyat keresek, amiben egy-két ujjpercnyi méretű húsdarabok vannak, lében. Amúgy tudtommal az általad küldöttet már nem árulja a Lidl, csak ennek a sajátmárkás verzióját, ami kábé ugyanez lehet. Épp akciós, pénteken vettem tizenkettőt 599 helyett 419/340g, azaz 1232Ft kilója, szóval a készételek/felvágottak között nem drága, pláne, hogy elvan még vagy két évet, akkor viszem munkába amikor akarom
-
veterán
válasz spidersoft #2412 üzenetére
Ó tényleg megváltozott, sebaj, ha akciós, veszek én is holnap.
solfilo
-
supercow
őstag
válasz spidersoft #2412 üzenetére
Milyen az íze ennek az akciós gyíkhúsnak? olyan mint a klasszikus taposóakna-löncs? mert annak számomra nagyon jellegzetes fűszerezése volt.
örök klasszikus:[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
spidersoft
senior tag
válasz supercow #2414 üzenetére
A pápai egy időben egész ehető volt, sokszor tejfelesen csináltam belőle pörköltet vagy paradicsomosan, fűszeresen olaszos valamit, 5-6 adagot kiadott egy doboz, amíg megfőtt a tészta pont elkészült ez is. Amikor legutóbb, néhány éve vettem, nem tudtam megenni: javarészt mócsingok és kemény bőrdarabok (átlátszó, aprított ipari gumi) alkották a húsnak fenntartott tömegszázalékát. Ha azóta már megemberelték magukat, akkor bocsánat. Ez a négyszögletes lidis nem olyan: nem pástétom-szerű kocsikenőcs, hanem apró darabos, de nincs benne mócsing/bőrdarab (efféléktől falnak megyek), alig fűszeres, nem agyonra zsíros, viszont húsos... szerintem finom cucc némi savanyú almapaprikával
-
supercow
őstag
válasz spidersoft #2415 üzenetére
Köszi akkor ha nem felejtem el legközelebb veszek ilyen Dulanot.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
kemotox
addikt
A juharszirupot szerintetek mivel lehetne helyettesíteni?
-
mormota
senior tag
válasz supercow #2418 üzenetére
az túl intenzív, és sokkal sűrűbb. a juharszirup kb olyan, mintha híg cukorszirupot csinálnál.
esetles ha megpróbálod valahogy *sokkal* folyékonyabbá, és kevésbé édessé tenni a mézet
azért nem mondom, hogy forrald össze vízzel, vagy higítsd, mert nem tudom mi lenne a vége, lehet nem lenne használható a végeredményIllusztrálok, tehát vagyok
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Ezen a linken lévő receptet valaki meg tudja nyitni? Elmentettem, de már csak meghívott emberkék nyithatják meg.
Esetleg ha ebből a két képből valaki meg tudná tippelni miből lehet az a trutyi amit a húsrétegek közé tettem, az marhajó lenne (reszelt sajt az tuti):ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Mit gondoltok, természetes az, hogy ha a fedőt rajta hagyom a fazékon párolás, főzés közben, akkor a fedő és a fazék találkozásánál prüszköl kifelé a víz, nem csak a fedőn lévő lyukon hajlandó távozni a gőz?
A párom meg van győződve arról, hogy a fedőt nem szabad teljesen rátenni egy fazékra, egy kicsit félre kell csúsztatni a fazék tetején, hogy hadd menjen ki a gőz.
De szerintem a párolásnak az lenne a lényege, hogy a zöldség álljon a gőzben, de ha a fedő nincs teljesen rátéve, sokkal kevesebb a gőz belül.Kellene speckó párolóedény? Ha igen, hol lehet venni?
Köszi a válaszokat. -
mormota
senior tag
válasz Melorin #2424 üzenetére
hát ha nagy lángon megy alatt a gáz, akkor igen. mert gondolj csak bele, hogy több gőz keletkezik, mint amit a kis lyuk ki tudna engedni.
ha nagyon zavar: 1; vedd minimumra a lángot, így a kis lyuk ki tudja engedni azt a gőzt ami kifér rajta 2; igen, tedd kicsit félre a fedőt, én is úgy szoktam (nincs lyukas fedőm), hogy ne prüszkölje tele a gáz tetejét, és ne is nyomja ki a felhabzás a fedőt.létezik pároló "tálca" a lábosba (mint egy nagy lyukú szűrő, ami pont bele illik az edénybe, és a fedőt is rá lehet tenni. alá vizet teszel, és a "szűrőbe" a párolandó zöldet)
még egy megoldás, hogy egy fogpiszkálót tűzöl a fedő és a lábos közé, és így félmegoldás: nem kell félrehúzni a fedőt, és nem is fogja kinyomni a sok gőz
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Speeedfire
nagyúr
Sziasztok,
egy párszor már próbálkoztam pizza tésztával otthon, de valahogy sosem volt az igazi. Nekem mindig olyan gyúrmaszerű a tészta, a receptekben pedig kézzel egyszerűen nyújtják. Mi lehet a gond vele?Így szoktam csinálni:
30-40dkg pizza liszt
1 zacskó instant élesztő
2 evőkanál olaj
2dl víz
1 kk só
1 kk cukorFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
mormota
senior tag
válasz Speeedfire #2428 üzenetére
tegyél bele egy leheletnyivel több folyadékot
vagy használj felesben pizza és sima lisztet
esetleg ne instant élesztőt, hanem rendesetrendesen dagaszd át, hogy összeálljon, majd hagyd kelni, majd nyújtsd ki tepsibe vagy formára, és hagyd megint kelni
[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Rimuru
veterán
válasz Speeedfire #2430 üzenetére
Szitald at a lisztet hogy levegosebb legyen, a viz pedig legyen langyos.
Ennyi lisztbol kijon 2 vekony teszta vagy 1 tepsi vastag, ha vekonyat akarsz akkor valsz a tobb folyadek tenyleg nem art, bar ez fugg a liszttol is. En mindig sima lisztet (BL55) hasznalok, rendes elesztovel amit tejben futtatok fel.Vigyázat, csalok!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Készített már valaki otthon sajtot?
Gondolkoztam, hogy meg kellene próbálkozni vele, eme leírás alapján nem tűnik nagyon bonyolultnak [link]Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
mormota
senior tag
válasz bugizozi #2432 üzenetére
én ecetesen nem, de enzimmel már készítettem nemkevés sajtot
megéri sztem, csak a préseléshez (ha jó állagút szeretnél és nem ricottát) kell eszközvolt saját sajtprésem, meg szeretnék csinálni másikat is, de még nem jutottam odáig
ha van egy kis barkácstehetséged, szívesen segítek
Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
válasz bugizozi #2434 üzenetére
az oltót Szerbiából fing pénzért (ez itt MO-n drága játék tudtommal) (marhagyomor-enzim)
Az 5 L tejet kb kézmelegnél kicsit tovább melegítem, majd lezárom, hozzákeverem az oltót, és várok vele kb 30-60 percet, addigra összeáll. felvágom az alvadékot kockára, majd még kisebb darabokra, kb túró nagyságúra aprítom. lemerem a lé nagy részét, ízesítem, ha kell, ezután a textilpelenkával bélelt(elhagyható, ha apró lyukú a forma) présformába teszem, és először csak kis erővel, majd egyre jobban préselem, kb egy napig.
egy nap után, vagy amikor már jónak ítélem, kiveszem, és kb 10%-os sóoldatban fürdetem, legalább 2-3 órát.
lecsöpögtetem, megszárítom, majd be a hűtőbe (légbefúvós), ahol fedetlenül hagyom még egy fél-egy napot, hogy kapjon egy kis kérget.ízesíteni szárított újhagymával, dióval, foghagymával, akármivel lehet az alvadék felvágása és a nagyja lé leszűrése után, mielőtt présbe rakná az ember.
alapszabálynak tekintem, hogy minél jobban préselem, annál tömörebb lesz a sajt, és minél többet áll a hűtőben, annál finomabb
általában egy hét alatt elfogy a 5 L tejből kb 60-65 dkg-os sajt
mit honnan: oltó szerbiából
prés anyagok két szál menetes szál, rugók, anyacsavarok, gumilábak boltból, faanyag otthon garázsbóla következő egykaros présemhez a zártszelvény az maradék otthon, így kb megint 0 forintos présem lesz ha megépítem
[ Szerkesztve ]
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Andris837
senior tag
Kihalt a topik. Senki sem főz? Én sajnos most nem tudok főzőcskézni, mert szét van verve a lakás a konyhával együtt. Amint kész lesz versengés lesz, hogy ki főzzön itthon.
Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra, nézegettem egy két jó receptet amit mindenképp ki fogok próbálni, ha elkészülünk.iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
supercow
őstag
válasz Andris837 #2438 üzenetére
Elég kihalt, de ha van kérdés akkor valaki mindig válaszol, csak nem azonnal. Eladtam az öntöttvas edényeket, átálltunk rozsdamentesre, mostanában a kifordítós tarte tatint csinálom mindenféle szezonális gyümölcsből, gyerekek szeretik, mindig elfogy az egész
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
mormota
senior tag
válasz supercow #2439 üzenetére
igen, sajna nem pörög a topik, mint egy akármilyen másik, de rendszeresen visszanézek, hogy van-e valami kérdés, tehát ápolom azt, amit létrehoztam
ha már új recept.... szereztem egy kontakt grillt (gyerek úgy hívja masina), mostanában abban sütöm meg a töltött tortillát. sokkal jobb, mint serpenyőben. készült már benne grillre szánt hús, gomba, cukkini.
ha tehetitek, szerezzetek be egyet, mindenképp megéri.Illusztrálok, tehát vagyok
-
supercow
őstag
válasz mormota #2440 üzenetére
Volt több is, eladtam egy teflon-ellenes rohamban a serpenyőkkel és egyebekkel együtt. Aztán lassan kúsznak vissza az életünkbe, mert elkerülhetetlen. Épp a múlt héten vettem egy összenyomós szendvicssütőt mert már nagyon hiányzott. Veszek is toastkenyeret csak óvatosan kell mert diétán vagyok
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz mormota #2442 üzenetére
Igen, van is egy amit a leggakrabban használ a feleségem a rántásokhoz és már kezd öregedni. Vettem egy kerámiabevonatos wokot, egyszer beleégett egy adag krumpli, utána minden letapadt, ki kellett dobni.
Nagyobb húsokhoz, mártásokhoz van 1 jobb IKEA teflonos, mert nagyok a gyerekek (15, 17) és nem találtam akkora kerámiát. És van egy kisebb teflon amit elő lehet kapni ha kell, pl rántottához, sült virsli feltét, ilyesmi. Ezt is le kéne cserélni kerámiára de lusta vagyok.
Minden más edényünk rozsdamentes acél, a legtöbbjük Inoxriv gyártmány ( http://www.inoxriv.hu )In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Speeedfire
nagyúr
Ezek közül ti melyiket vennétek meg? Van 2 sima tefal serpenyőm, illetve egy kisebb fazék tészta főzésre. A wok-kal nagyon szemezek, illetve még 1 lábas vagy serpenyő. Szerintetek?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Rimuru
veterán
-
Speeedfire
nagyúr
Visszatérve az eredetire ti mit vennétek pluszba? A wok nem lenne rossz, illetve talán egy lábos. A 2 serpenyő mellé lehet nem kellene a 3. Viszont előnye ezeknek, hogy levehető a nyelük. Be tudnám tenni esetleg a sütőbe.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Arlo Smarthub VMB4540 Féláron!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
- DAH Solar 405W full black napelemek verhetetlen áron
- Sharp ES-NFH814 8kg os inverteres 3. eves mosogep
- Rowenta RH6751WO Dual Force Cyclonic akkus Rúdporszívó, 48W, 2 sebesség, 45 perces üzemidő
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen