Új hozzászólás Aktív témák

  • bagyulajuve

    addikt

    2 koreai film (3 lett volna, de a harmadik - The Berlin file értékelése elmarad, mert bealudtam rajta)
    Am jövő hét hétvégén lesz a koreai filmek fesztiválja

    Handmaiden - A szobalány
    Az Oldboy és számos zseniális film rendezőjének új filmje. Jó film, jó film, de messze nem adott nekem annyit, mint korábbi filmjei. A képi világa zseniális, gyönyörű a fényképezés, talán a legszebb amit láttam. Viszonylag érdekes történet, sajátos hangulat, ami nekem bejön. Helyszín: Korea, a japán megszállás idején, de ebből nem érződik szinte semmi, teljesen másra koncentrál a film. A történetvezetés jó, de nem mondanám bonyolultnak, viszont érdekes, hogy 2 szemszögből látjuk az eseménysorokat. Ami meglepő volt az a nyílt szexualitása a filmnek, olyan jelenet is volt benne, hogy simán elhiszem, hogy a színészek tényleg csinálták. Aki kicsit is vonzódik a távol kelethez, a kissé szokatlan történetvezetéshez és a bűnügyi történetekhez, annak szerintem mindenképp érdemes bepróbálkoznia vele. 8/10.

    The Wailing - Goksung
    Ez elvileg egy horror lett, bár eleinte nem annak tűnt, és szerintem egyáltalán nem félelmetes film. Néhol komikus, olykor krimi jellegű inkább. Az első szakasza a filmnek számomra nagyon élvezhető volt, de aztán egy érdekes, de nekem nem annyira pozitív fordulatot vesz a film, de még így is jónak, átlagon felülinek mondható a történet. Az utolsó csavar viszont nagyon nem tetszett, mert nem volt logikus, az eseményekből szerintem nem adódott. Kicsit hosszú is a film, de én végig odaragadtam a székbe, kíváncsi voltam mi lesz belőle. És végül is egy jó film lett összességében, nem bántam meg, hogy megnéztem, de vannak jobbak is nála, ez tény. Kb ugyanazoknak ajánlom, mint az előzőt, + akik szeretik a misztikumot, esetleg a vallási elemeket 7/10

    Újból megerősítést nyert számomra, hogy ha minőségi filmet akarok látni, ami valóban valami újat mutat, akkor koreai filmeket kell néznem. Persze azért itt is kell szelektálni, de sokkal jobbak az esélyeim, mint az USA filmekkel, vagy az európai filmekkel.

    Resistencia eterna

Új hozzászólás Aktív témák