Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    válasz S e t h #25427 üzenetére

    Akkor leírom végre én is mit gondolok. Leszögezem, hogy nem lesz igazam, vagyis nem a többséghez tartozom. Ezzel nem tudok mit kezdeni, világ méretű "járvány" lett ez a képregényesdi. Sőt Magyarországon is az Iron Man 3 ha jól tudom rekordot tart a 303 317nézőjével.

    Sokszor olvasom itt a kommentek között, hogy sokaknak mennyire tetszenek ezek a képregényadaptációk (Iron Man, Captain Amerika, SpiderMan, X-men, Wolverine, Hulk stb.). És rendre negatív kritikákat olvasok általam jónak, vagy magában értéket hordozó produkciókról (Place Beyond The Pines, The Great Gatzby, Only God Forgives, Elysium stb.). A probléma szerintem az, hogy annyira nyomják, már ezeket a az adaptációkat, hogy lassan kivész a nézőkből az igényesség , a tartalmas mély sztorikat felvonultató filmek iránti vágy. Ezeket sajnos a nézettségi adatok is alátámasztják. Úgy gondolom, hogy semmi újdonságot, semmi kreativitást nem igénylő sablonfilmeket látunk, évente/ havonta. Egy jól működő gépezet, ami futószalagszerűen működik. Ha jól tudom a Marvel univerzum már 2020-ig be van tervezve. Ha összehasonlítunk két ilyen filmet, akkor könnyen észrevehető a sablon, adott a szuperhős, akinek bemutatják az indítékát, hogy miért/hogyan lesz belőle a megváltó, plusz a csajt/ a világot akiért küzdeni érdemes. Majd bemutatják a szuper gonoszt, és látványos akció orgiával kiszúrják az ember szemét. Mert a látvány fontosabb, mint egy épkézláb, fordulatos forgatókönyv. Minden film rendre PG13-hogy minden kiskölyköt be lehessen húzni vele, ami még több pénzt hoz majd a különféle relikviák/játékok megvásárlása útján. Ezt nem értem, hogy felnőtt emberek miért nem látják ezt át, hogy egy nagy átverés ez az egész. Nem a nézőt szolgálja ki manapság a filmipar, hanem saját kénye-kedvére manipulálja azt. Nolan másképp csinálta, már annak örülni lehetett, hogy Wayne lelki gyötrődését is kellően bemutatta, sőt majdnem az első részt rááldozta, majd a további részekben is kellő figyelemmel kezelte azt. Van jó képregényfilm amit szívesen megnézek, de kevés.

    A képregényfilmekről elkanyarodva, ez komoly minőségromlás más fajta filmekre is igaz. Például az új Star Trek franchise. És nem beszélve a rekordokat döntő, de véleményem szerint csak "film paródiaként" kezelendő Halálos Iramban utolsó részéről. Az valami botrány.

    Röviden ennyi jutott az eszemben, ha gondoljátok folytathatjuk. Mert szeretek erről elmélkedni. remélem bebizonyítottam, hogy nem csak a fikázás megy, persze a kritika jogos volt, mert rosszul álltam neki a témának korábban. :R

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák