Új hozzászólás Aktív témák

  • n0tr3adY81

    aktív tag

    Illetőleg még egy gondolatot szeretnék ehhez a Giants témához hozzáfűzni. De aztán abbahagyom, mert már a kiadó pro-kontrájáról beszélünk, nem a játékról.

    Szóval :
    Adott egy aranyos kis játék, mégpedig : KSP - Kerbal Space Program.
    Unity 3 engine-re épül, elég régóta figyelemmel követem a fejlődését. Steamen 40 ojró, szóval nem éppen az olcsó kategória. Nagyjából űrhajóépítés, valós fizikai szimuláció a lényege. Tényleg nagyon cuki.

    Amiért felhozom :
    #1
    Unity 3 engine mint olyan - ha jól tudom - ingyenes licenszű, tehát szabadon használható. Viszont ebben a játékban van egy nagy hátránya : 100 alkatrész fölött a "nitrogénhűtéses szénné húzott i7 9999K" -ból is maximum 20-30 frame per sec jön ki 100% cpu terheltség mellett, 32biten és egy szálon. Ez engine hiba, tudnak róla a fejlesztők.
    Jópár hónapja Dev Tuesday-en jelentették be, hogy megvették a Unity 5 engine-t, ami már 64bites támogatással és multi-thread (többszálas) támogatással dolgozik, és megkezdték a TELJES JÁTÉK átültetését az új engine-re, 2016 -ra elejére ígérik a végleges, bugmentes kiadást. Mert - bár kész van - nem szeretnék naponta mini patchekkel toldozgatni-foldozgatni, és nem adnak ki hümmhümmhümm a kezükből.

    #2
    Van lehetőség modként különböző kerék alkatrészeket betenni a játékba, ezzel holdjárót építve. Csakhogy a Unity 5 fizikai kerék-kezelése nekik nem tetszett. Megoldották a gordiuszi csomót : megvették a modkészítőtől az általa írt fizikai kiterjesztést és meghívták a developer csapatba.

    Zárszóképp pedig annyit tennék hozzá, hogy míg ők licenszelt engine-t használnak, addig a Giants saját fejlesztésű motort - aminek ismerik minden apró szegmensét. Az, hogy nem fektetnek túlzottan nagy erőt egy nagyobb ráncfelvarrásba, ez megint nem a konkurencia sara. Minimális munkával maximális profitot.

    Fiatal cég (2015) kontra öreg cég (2008) : mentalitás vs nettó profit. De mint látható van példa arra is, hogy lehet ezt másképp is csinálni.

    Asrock Gaming Z370 K6, i7 8700k, MSI RTX 2070 8GB, 4x8 DDR4 3000 CL15, ASRock H87 Fatal1ty Performance , i7 4770, MSI GTX1060 Gaming, 4x4GB Corsair Vengeance LP, Nanoxia Deep Silence 6 Anthracit

Új hozzászólás Aktív témák