Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    Nem várok semmilyen változást, de valahogy ki kell jönnie. Platformon kívül írom, mert ahogy az emberi agy sem képes megérteni önmagát, úgy a Facebook hasábjain is teljesen értelmetlen volna említést tenni bármelyik pontról is.
    Ősidők óta alapjárat a:
    - különírás, egybeírás problematikája: azok a fránya igekötők és eredetileg egyként létező, összetett szavak.. (nem kis értelmezési nehezítéssel)
    - írásjelek halmozása: legjobb, ha felkiáltó és kérdő követi egymást (vérnyomásemelő kis köcsögök)

    Ami mostanában nagyon megy, az pedig a:
    - egyszerű, jól ismert szavak mássalhangzóinak kényszerű, egyben véletlenszerű duplázása, legyen az karrácsony vagy fúrró
    - vegyes ékezettekkel való vergődés: elkezd ékezetesen egy mondatot, majd folytatja anélkül, de az autokorrekt kényelmében random pepitában is váltakozhatnak a szavak, épp ahogy a szótárban előfordul.. Nem tudod mire álljon rá az agyad, így rendszeresen keletkezik egy míííííí? eredményű agyfasz benned, mint olvasóban (ha már a közreadó baszik elolvasni ugye)
    - a vesszők dolga, központozás: ugyanaz a típusú kitolás mint eggyel fentebb: gyanútlanul értelmeznéd a szöveget a közös megegyezés, a nyelvi doktrínák szerint, de valami nagyon más ritmusszekcióban rezeg a karaktereket beszenvedő, mint ahogy azt te olvasnád. Így többször is neki kell futni, vajon mire is gondolt a végletekig kiművelt költő, de inkább hagyod a faszba az egészet.

    Legjobb, amikor ezeket kombinálják is. A legsötétebb elem az egészben - ami egyben le is fedi az összeset - az az indokolatlan birkasági üzemmód, átvettség: amit az aktuális trend/facebookra való fellépés előtt/iskolából kijövet tudott, azt is mind szorgosan eldobálja, nehogy kilógjon. Darabos, nehezen befogadható élmény, szólni nem szabad, nem egy esetben saját gyengeségét mindenkori színvonalként beállító moderátor miatt, mert hát ő sem tud írni, az ő egója sérülne, ha sorstársaira irányulóan látnia kellene a kegyetlen kérelmeket, sárba tipró, kicsit sem előrevivő javításokat. Durván elharapódzva.

    A "követem" vagy ugyanezt a célt szolgáló, nem egyszer egész képernyőt(!) betöltő pontozás (.) trendje lecsengett, de még mindig van 1-2 észlény.

Új hozzászólás Aktív témák