Új hozzászólás Aktív témák

  • antikomcsi

    veterán

    LOGOUT blog

    Sziasztok!

    Ebben a topikban már nem egyszer kaptam szuper segítséget, de sajnos azóta megint nem foglalkoztam a dologgal, és a nem használt minimális kis "tudásom" is a feledés homályába került.

    Így elsőnek megkérdezném, hogy egyáltalán kivitelezhető a következő dolog?

    Egy tetszőleges cellában létrehozunk egy legördülő listát, és amikor megjelenítjük a listát azt szeretnénk elérni, hogy a kiválasztott elemre kattintáskor ne annak értéket írja be a cellába, hanem egy új listát nyisson meg, és az kerüljön a cellába, amit abból választunk.

    Erre azért lenne szükség, mert nem egy nagyon-nagyon hosszú listából kéne kiválasztani valamit, hanem több rövidet lehetne elsőnek kiválasztani, így jóval gyorsítható és kényelmesebbé tehető a folyamat.

    Hogy egy PH-s példát írjak a dologhoz, mondjuk A1 cellába létrehozunk egy legördülő listát, melybe megjelenítjük B1-B2-B3-B4 cella értékét, B1-VGA, B2-Alaplap, B3-Táp, B4-RAM.

    Lenyitom A1 legördülő listát, és kiválasztom az Alaplap értéket, de azt szeretném, hogy ekkor ne kerüljön be A1 cellába az, hogy "Alaplap", hanem ehhez tartozzon mondjuk C1-C33 cella értéke, és az innét választott cella tartalma kerüljön A1-be.

    És ha meg lehet oldani, akkor lehet e fokozni még tovább, Úgy mint Lista nyit - Alaplap - Z87 - Innét választ?

    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák