Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz Darth_Revan #19184 üzenetére

    Mázlid van, mert engem is pont ez a két játék érdekel, így alaposan utánajártam a helyzetnek!

    XCOM
    Az orosz dobozos és Steam Store-os (gift) változat tartalmazza az angol nyelvet is, viszont teljes régiózárat kapott. Kizárólag az alábbi országokból aktiválható és futtatható: AM AZ BY GE KZ KG MD RU TJ TM UZ UA.

    Pusztán érdekességképpen jegyzem meg, hogy Steam Store-os XCOM Enemy Unknown (RU) PrePurchase változat aktiválható, és (valószínűleg) futtatható is pl. Magyarországról. Tehát ha tudsz szerezni pontosan ilyen változatot SteamTrade-en olcsón, akkor nyert ügyed van.

    Nekem pont ilyen változatom van, és csak azért nem tudok vele játszani, mert szerda reggel tönkrement a játék gépem, a mostanin meg csak netezni tudok.

    A játék nemzetközi változatai (dobozos és Steam Store-os) nem régiózárasak. Tehát egy Amazon USA vagy GMG, GamersGate (vagy hasonló) akcióban nyugodtan meg lehet venni. Sem az aktiválással, sem az indítással nem lesz gond.

    Dishonored
    Bethesda hozta a formáját, és megint betettek minket a keleti karámba. Megismétlődik a Fallout: New Vegas esete. A játékból létezik egy nemzetközi és egy keleti verzió. Ez ténylegesen két különböző játékként van elkönyvelve a Steam rendszerben. Ebből következik például, hogy a megjelenő DLC-k csak az azonos változatú alapjátékhoz jók. Korábban már volt rá példa, hogy a patchek, DLC-k jelenősen (6 hónappal) később jelentek meg a keleti változathoz.

    Nemzetközi változat.
    Ez gyakorlatilag a játék normális, korlátozásmentes változatát jelenti. Az angol, német, francia, olasz, spanyol nyelveket tartalmazza. Más nyelveket nem! Aktiválható és játszható Magyarországról. (Dobozos változat, Steam Store változat.)

    Magyar dobozos változat.
    Mi a keleti, RHCP (Russian, Hungarian, Czech, and Polish) változatot kapjuk. Kizárólag az angol, magyar, cseh és lengyel nyelveket tartalmazza. Más nyelveket nem! Kizárólag az következő országokból futtatható: CZ HU PL SK.

    Magyar Steam Store változat.
    A tájékoztatás alapján mi a keleti, RHCP (Russian, Hungarian, Czech, and Polish) változatot kapjuk. Kizárólag az angol, magyar, cseh és lengyel nyelveket tartalmazza. Más nyelveket nem! Az adatbázisban viszont elfelejtettek minket betenni, illetve hozzácsapni az RHCP-t megvásárolható országok lakóihoz. Így szerintem jelenleg a nemzetközi változatot vásárolhatjuk meg. Persze, könnyen lehet, hogy tévedek.

    Orosz változat.
    RHCP (Russian, Hungarian, Czech, and Polish) változat. Kizárólag az angol, magyar, cseh és lengyel nyelveket tartalmazza. Más nyelveket nem! A dobozos változat kizárólag az következő országokból aktiválható és futtatható: AM AZ BY GE KZ KG MD RU TJ TM UZ UA LV LT EE. A Steam Store-os változat nem tartalmaz ilyen megkötést.

    Én az orosz Steam Store (gift) változatot beszerzését javaslom, ha sikerül olcsón szerezni SteamTrade-n. Ez a változat is tartalmazz a magyar nyelvet, és legalább más országokból is futtatható.

Új hozzászólás Aktív témák