Új hozzászólás Aktív témák

  • Bendőke

    tag

    válasz GypsFulvus2 #9515 üzenetére

    Nos, természetesen ismerünk példákat, mikor egy-egy vulkáni sziget jött, látott, ... és vesztett. Ha nem is napi rendszerességgel, de gyakran előfordul (ismét csak földtani időtávlatban értve), hogy egy-egy tenger alatti vulkán kidugja a fejét a víz alól, aztán, mivel elfelejt lávát önteni, a laza piroklasztot néhány nap/hét alatt széthordja a tenger. Ilyen volt az a sziget, ami valamikor a XIX. században keletkezett, ha jól emlékszem, Szicília és Málta között. Megjelenésekor Franciaország(?) és a Brit Birodalom egyből elkezdett marakodni azon, hogy kinek a felségterülete... aztán a tenger megoldotta nekik a problémát, egyszerűen elmosta a szigetet. Valahol, kicsit távolabb Japán partjaitól, Iwo Jima szigetének közelében van egy vulkán, ami a XX. században kétszer is kinézett a tenger alól, de egyszer sem sikerült neki kint maradni. Nyilván bőségesen lehetne sorolni még a példákat, de az a javaslatom, hogy ha maradunk ennél a témakörnél, akkor folytassuk a beszélgetést ezen a blogon.

    Amennyiben ejtjük a témát, akkor jelentsük ki, hogy Varlaisarannak NEM kell jelentősen módosítania Tamriel 2 domborzatát, és Gypsfulvusszal szívesen segítünk neki megállapítani, hogy melyek azok a területek, ahol 1-2 ezer év alatt jelentősebb változás következhetett be. Továbbá kijelenthetjük azt is, hogy a növényzet az emberek elterjedése miatt jelentősen megváltozott, és annak rekonstruálásában is szívesen segítünk Katt bevonásával.

    Én azt hiszem, ezzel a daedrák kérdése is megoldódott, még akkor is, ha nem egyszerű :R

    Katt: Igen, a suvadásokat írtam is, még Magyarországon is jelentős felszínformáló tényező, tavaly is volt pár szép példa rá, az idei kulcsi eset meg még durvább. Az emberi tényező minden esetben közrejátszott kialakulásukban. Ezt érdemes megnézni.

Új hozzászólás Aktív témák