Új hozzászólás Aktív témák

  • hdtomi

    senior tag

    Sziasztok!
    Megtörtént az első eBay-es eladásom. Köszönöm a segítséget először is!
    Gondoltam leírom a tapasztalataimat. Úgy áraztam be a terméket, hogy a kezdő licittel és, hogy én vállalom a postázást is rendben legyen az eladás. December elején ajánlott, elsőbbségi, tértivel indítottam útnak a küldeményt. Posta nyomkövetése csak a magyar részt látja, de majd a tértivevényt vissza fogom kapni. Ez az átvételtől számítva 1, vagy 1,5 hónap is lehet. Az vevő nem reklamált, így gondolom megkapta a könyvet... De nem is értékelt, bár sajnos nem divat. Én értékeljem, vagy a térti megérkezése után?
    A piszkos anyagiak: 48 dollárért ment el, ebből már az eladási költség (tranzakciós díj) 10 euró volt. Így maradt 32,76 euró amit kifizettek. Persze ezt hittem, mert egy dologra nem gondoltam sajnos, vagyis már későn, mert hétvége ellenére elindították a kifizetést. Magyar forint számlám volt beállítva és így ~2900 Ft egyszeri díjat is felszámoltak. Ami hidegzuhanyként ért bevallom. Számítottam rá, hogy nem lesz jó az átváltás, de erre a költségre nagyon nem. Bankot megkérdeztem, alszámlával ezt a díjat megúszhattam volna. Persze ha jót állítok be, mert dollárért adtam el az USA-ba, de a kifizetésnél már euró állt. Szóval akkor euró számlára kellett volna kérnem..?
    Összefoglalva, a több mint 16ezres eladásból, lejött a több mint 6000 Ft posta, a 3700 Ft eBay eladási költség és a 3000Ft banki költség. Ezt a legutóbbit kikerülhettem volna, de hát nem sikerült, így 3000 forintért adtam el a könyvet, amit kb. 3-4 ezerért vettem.
    Gondoltam PayPalra, vagy Revolutra kellett volna utaltatnom a pénzt, de csak bankszámlát lehet megadni, ha jól értelmeztem. Ezt itt az összefoglalóban nem találtam, de lehet csak elkerülte a figyelmemet.
    Kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom, de hátha valakinek hasznos lesz.

    [ Szerkesztve ]

    Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK

Új hozzászólás Aktív témák