Új hozzászólás Aktív témák

  • Bandrás90

    friss újonc

    Sziasztok!

    Soha nem vásároltam még Ebay-ről, de most szeretnék egy nagyobb makett hajót vásárolni egy holland shop-tól. A terméket még nem rendeltem meg, gondoltam előbb informálódok kicsit ezen a nagyon hasznos topicon.

    Kérem segítsetek, hogy jól értelmezem-e a dolgokat.

    1; Az összeg 150 Eurót meghaladja. Tehát elvileg nem IOSS vásárlás.
    2; Mivel új terméknek számít, így az Áfá-t a kereskedő rendezi nem az Ebay.

    Ő a hírdetésben a következőre hivatkozik:
    „Der angebotene Artikel unterliegt der Differenzbesteuerung, daher wird gemäß §25a Abs 1 Nr.1 UStg (Differenzbesteuerung) auf den Rechnungen keine Mehrwertsteuer ausgewiesen.”
    Mindenesetre az ÁFA tartalom a német Ebay oldal információi szerint: „(inkl. MwSt.)” , azaz tartalmazza az ÁFÁ-t.
    3; Ebből kifolyólag, ha jól gondolom idehaza már nem kell +27% ÁFÁ-t megfizetnem, még akkor sem, ha esetleg nem küldene számlát, csak amolyan „Ebay-félét”. Ez így igaz lehet?

    4;Mivel a termék az EU-ból érkezik, így annak ellenére, hogy 150 Euro feletti a rendelés, nem kell rá kereskedelmi vámtarifát fizetni. Ugye tényleg így van?

    5;Kell azonban vámeljárási díjat (kezelési költséget) fizetnem, amit teljes egészében a DHL international (ők szerepelnek a hirdetésben mint futárszolgálat) intéz és / vagy a Magyar Posta, én pedig a kiszállítói felszólításra fogom mindezt utalni nekik. Vagy ki is fog nekem szállítani?
    Ennek az ügyintézésnek a díja 5500-10000 Ft között várható futárszolgálat esetén, míg posta esetén 7500 Ft.

    6;Végezetül érdemes lenne a vásárlást PayPal rendszeren belül intézni, hogy az esetleges reklamációs lehetőségem napjainak száma megnövekedjen.

    András

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák