Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz Johnny_vT #52189 üzenetére
Használtban 50-től Dji phantom régebbi fajtái), újan ~80-tól. Újan Walkera vitus (100 körül), Dji spark (induló ár kb 120k), Xiaomi Mi Drone (~100 körül indul). Az ár függvény elehet még az áfa/vám/postaköltség is.
A Phantom, xiaomi nem annyira hordozható.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Johnny_vT #52192 üzenetére
A legtöbbnél, ha még a kamera képe elfogadható is lenne, nincs megoldva ebben az árban az, hogy normálisan tudd irányítani kezdő létedre. Azaz vagy megtanulsz repülni, vagy olyan gépet veszel, ami a legnehezebb részét leveszi a válladról. de visszakérdezek. . Amikor egy valamire való akciókamera ennyibe kerül, akkor mégis mik az elvárások ebben az árszegmensben? Kínlódhatsz, megvehetsz tízet és eladhatod bukóval, mire belátod, hogy ez, ennyiért nem az, amire gondoltál. Egy a fent említett gépek kezdőknek aranyat érő tulajdonsága az, hogy nem megy el a francba, hanem egy helyben lebeg, ha nem nyúlsz hozzá, így tudsz a kamerával is foglalkozni. Normálisan követ, támogatja a gesztusvezérlést és mondjuk negyed óráig tényleg fent is marad, normális hatótávja van, és onnan normális képet is továbbit vissza neked a tabletra, vagy a szemüvegre.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Johnny_vT #59970 üzenetére
200 plusz egy kicsi euróból egy FPV setup akár ki is johet, ha akciózik a banggood/gearbest ÉS nem fogják meg a vámon a csomagot
X215 Pro-s alapon akár FullHD felvétel mellett is.De a kamerázós móka a Xiaominál kezdődik. Az alatt is van élet, de csak erős kompromisszumok mellett.
És de. A GPS-t ebben a műfajban nem szabad hanyagolni. Anélkül nincs pozíció-tartás, útvonal tervezés, POI használat, szóval full manuálban kellene repülni ÉS filmezni. Meg RTH, sem, vagyis a gép nem vigyáz rád, ha bajba kerülsz.LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Johnny_vT #59974 üzenetére
Kamerás gépnél megrúgta a ló az egészet, ha pont a kamera a sz@r.
3rd party gimbalhoz+akciókamerához minimum 350 mm-es gép kell, 28xx-es, "lassú" motorokkal, hogy (minimum) 8-9"-os propokkal repülhess, mivel itt már cca 300 g "túlsúlyt" kellene emelgetni. A konkrét Hubsan erre kevés. Lehet, hogy meg tudná emelni, de mozogni biztos nem tudna vele normálisan. És arról még nem is beszéltünk, hogy ha elbírná is, a gimbalt még akkor is etetni, meg vezérelni kellene... Szóval, felejtős...Cuccok:
- Fejes: Indulásnak egy QUANUM CYCLOPS DIVERSITY-t ajánlanék a HobbyKing-től. Nem a legolcsóbb, nagy buflák is, de talán abban a többiek is egyet értenek, hogy nem nagyon lehet vele mellé rúgni. Kezdetnek elég, és ha később feljebb is váltasz, még mindig jó lesz tartaléknak, vagy odaadogatni a bámészkodóknak leskelődni. Van feleennyiért is headset-nek látszó tárgy, de ezen ennél jobban nem spórolnék.
- Táv: itt nehezebb konkrét modellt ajánlani. Bármit mondok, hit-vita lesz belőle. Egyrészt a forma miatt (Klasszikus-teljes méretű / Klasszikus-mini / Kontroller-szerű), másrészt az alkalmazott protocol-miatt (FlySky; FrSky; Radiolink; FHSS). Mondjuk, a megcélzott keret miatt csak a legolcsóbb cuccok jöhetnek szóba, szóval marad a Turnigy 9x, meg az Evolution, szintén a HK-tól...De át/teljesítményben tényleg az lenne a legjobb, ha tudna valaki valami elfogadható RTF bulkot linkelni, mert csomagban mindig egy picit olcsóbb...
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Allien
veterán
válasz Johnny_vT #59974 üzenetére
Mindent rá lehet tenni, max tolod 4 keréken. Ami azt illeti, egy Mobius féle kamera (Runcam2, Hawkeye Firefly Q6). Ezek nagyjából full HD 60 fps-t tudnak, 4k felejtős ennyiért.
Gimball kérdése. Igazi, 2-3D-snek van ám súlya, plusz a kamera, szerintem nem erre tervezték ezeket. De, alapban elegendő lehet 3-4 gumibak, az alap rezgések elnyelésére. Néha megtévesztőleg használnak gimball kifejezést. Lásd pl MJX Bugs 5W, ahol Mechanikal gimballt emlegetnek, de ez nem egyezik a motoros gimbalokkal.
De, példul az MJX Bugs 5W kamerája mégis egyedülálló ebben a kategóriában. Ára bőven 200 dolcsi alatt megvan, és a kamera mozgatható![ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Johnny_vT #59999 üzenetére
Ilyen kiteket nem veszünk. Feldobom a Béka alkatrészlistáját, az egy elég minőségi budget racer és jól is megy.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Egy-két
tag
válasz Johnny_vT #59999 üzenetére
Én is valami ilyesmi vonalon indultam el, amikor beléptem a kicsit komolyabb drónok világába, de szerencsére lebeszéltek róla. Azóta is hálás vagyok, hogy egy plug&play furibee gépet vettem. Nem mondom azzal is volt kis szerelni való, de legalább nem 2 hónapba telt mire elsőnek levegőbe kerülhettem a géppel.
Plusz olcsóbb is, jobb is; egyedül várni kell egy picit, míg megfelelő akció nem jön szembe.Szerintem nézz körül a Gearbesten, Banggoodon és figyeld az akciókat, mert pl ez a dron
https://m.gearbest.com/brushless-fpv-racer/pp_1600843.html?wid=1433363
Volt 105$-ért egy hónapja, és nagyságrendekkel jobb, modernebb mint amit most kinéztél tehát ne költsd a pénzed trashre, inkább tedd félre majd az esetleges alkatrész cserékre
És nem kell aggódni lesz szerelni való így is előbb utóbb, de legalább nem megy el a kedved mire nagynehezen sikerül összeállítanod a géped.[ Szerkesztve ]
-
Egy-két
tag
válasz Johnny_vT #60004 üzenetére
Megkezdem a köd oszlatást
1. Nulláról való gépépítés nélkül is jól meg lehet ismerni a saját drónod, meg úgy általánosságban a drónok világát.
2. Nem éri meg kitet venni mert simán drágábbra jössz ki, mintha megvennéd a kb kész gépet egy akció keretein belül.
3. A "kész" gép verseny drón témában nem ugyanaz mint Dji-éknál.
Szóval nem csak bedugsz egy aksit és már repülsz is, hanem egy csomó beállítás, vevő bekötése, bekonfigurálása után tudsz csak elsőt repülni.
Feltéve hogy megjött már az összes csomagod, értem itt az esszeciált ( távirányító+ vevő; akksik+töltő; drón+pár propeller; és végül fpv szemüvegHogy az egészet megértsd vannak jó kis videók a jútubon, pl Joshua Bardwell vidijei, aztán van pár elég fasza Project Blue Falcon videó, de első körben nézz meg pár vagyis inkább 20+ Joshua Bardwell videót az alapokról, ami által meg lesz a pár heti agy torna. Vele párhuzamosan pedig lehet naponta, kétnaponta csekkolni az ilyen-olyan kupon oldalakat, hogy mikor jön épp ki egy szuper drón akció. Mondjuk 100 dollár környékén elég jó gépeket ki lehet fogni. (Kuponok az Rcgroups.com-on a Banggood, Gearbest ezen hasábjai alatt pl)
Magyar szakirodalomként a quadkopter blog-ot ajánlanám, ott rengeteg "kész" gép bemutatóját el tudod olvasni, tájékozódásnak az is jó, hogy milyen konfiguráció jó, és mit kell kerülni inkább !Remélem sikerült pár hasznos infóval szolgálnom neked, én sem olyan rég csöppentem bele, de szerencsére nem hagyták hogy nagy hülyeséget csináljak ( tervben volt az uav future 99$ build építése, Eachine wizard x220 vásárlása nekem ... )
[ Szerkesztve ]
-
Egy-két
tag
válasz Johnny_vT #60007 üzenetére
Az Eachine x220 bár kapható packban, de a távirányító ott csak 6 csatornás hivatalosan, ma már 8 a minimum, a fő ok pedig a súlya és hogy eljárt már fölötte az idő.
535 g a menetkész tömege, ma már 300g alatt vannak a gépek bőven, akár 120 g menetkészen a 130 milis kartávuaknál, de 220 mm-eseknél is látni 180 g körüli szerkezeteket, nyilván van ami dagibb és 290 g, de azért az is 2x súly az Eachinehez képest. Nagy súly-> rosszabb gyorsulás és üzemidő.
Másik hogy azon a szerencsétlen gépen nincs buzzer se, osd se. Ez a kettő már alap követelmény, mert ha lemerülőben az aksi, nem árt ha a gép is csipog. Ha elvesztette D a mezőn a gépet, akkor is meg tudod csipogtatni, hogy megtalálod, ugyanis drága lenne elhagyni! Kettő osd: azaz infók a fedélzeti kamera képére pakolva. Igencsak hasznos hogy ha tudod miképp áll az akku töltöttség, meg ilyenek.
Na meg a repülés vezérlő se mai.Kb ezek miatt mentem a kisebb, 120-140 mm-es gépek irányába 2 cellán ezek is repülnek, még ha komótosan is, 3-4en meg ágyú golyósat játszanak már
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Johnny_vT #60007 üzenetére
ha zseton nem számit?
első gépnek.....
96 ejroert 1 het mulva megkapod aztan lehet gyakorolni es agyalni?
ez a pizzz szinte kuka lesz! ha repulni fog az a bonus!
ha valamit elforrasztasz elkursz akkor repulésnélkul lesz kuka....közben mar a következő gépen jarhat a megrendelés gombja az egéren!
de mielott belevagsz!?
olvass itt vegig 1000hozaszolást és probáld kitalálni milyen TAV kell!?
Ha az meg van! azonnal rendelni mert e-nélkul soha nem fog repulni!Következő a receiver!
mit is akarsz csak repulni vagy mindenfélet allitani is a TAVrol!
VAGY mindketto??? eloszor csak repulni aztan majd ahogy fejlodsz állitgatni is!szoval rendelned kell receivert is a TAV-hoz....
na most ha sok funkciot kiakarsz használni a TAV-RECEIVER szolgátatásábol?!!Akkor olyan Boardot is kell rendelni a leendo következő géphez!
itt is kerdés mit is akarsz? csak repulni mert akkor 20 ejroert van mukodo megoldas
ha meg egyeb dolog lebeges-baro, RTH-gps, telemetria-receiver..... etc etc....
akkor kb 40 ejrotol indul...nezzuk pl a SrSky -Taranis vonalat!
ezen is van jo sok minden de alapnak is elég!
a TAV kb 100ejro de elég stabil a mukodés! hozza a minimum csak repulésre a XM+ receiver 11euro!
kezdetbe lehet alapnak is használni aztan ha belejossz lehet venni fejlettebb receivert is....de ha szamit a piiiz es 100ejro is megerzodik a piiiztarcan????
Akkor ott van FlySky vonal..... akar használtban is akad bőven!de latod azert vannak TAV ban os tobb variacio.... az igeny es piiztarca kerdese!
a kovetkezo az aksik.... minimum 4db! majd a tolto!
a gép fugvényétol kis gep pl 130-as 11xx motorral vagy nagy gép 22xx motor
ezeket is rendelni kell mert nem fog repulni a cucc!
Ez a csomag is kb:100ejrotol indul[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Saccco
nagyúr
válasz Johnny_vT #60010 üzenetére
Akkor jöhet a linkem, többiek már nagyon unják.
Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?!█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
molnigee
aktív tag
válasz Johnny_vT #60033 üzenetére
Ja, a prop megnyírta a gazt kicsit, megesik főleg ha nagyobb kicsit a fű, akkor bele bele nyírunk
FPV-t ha felveszed azt DVR-nek hívják, ami ugyanaz a minőség mint a szemcsiben látsz.Jelen esetben egy HD cam-nak megfelelő bedobozolt split 2 végzi a felvételt, mintha ráraknál egy akció kamerát.
A bal oldalin láthatod hogy is néz ez ki.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Peaceliker
addikt
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Johnny_vT #60002 üzenetére
No, feldobtam a Béka alkatrészlistáját a FB falamra. A lényeg h engem is meglepett, mert 207 dolcsi, és ez csak budget kategória. A Hawk 5 meg 210 volt akcióban.
Az a sanda gyanúm, hogy 200 dollár alatt nem lehet egyelőre tartós 5 colos racer gépet összerakni.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
-
-
Geller72
veterán
válasz Johnny_vT #60123 üzenetére
A ket vevo eltero meretu es kialakitasu. Az A8S egyszerubben bekotheto mert csak bedugod az fc-re a kapott csatival, bindeled es repulsz. Masik vevo nagyobb es alapvetoen nem olyan egyszeru laikusnak bekotni mint az A8-at. Labakra kell kabeleket dugdozni, nem sima csatija van. Az A8S-el voltak problemak, bar en alapvetoen merete miatt kis gepekre raktam amikkel nem mentem messze, 2-3 colos gepekre. Az is igaz hogy nalam az utobbi idoben szonte csak a V2 verzio jart es van is amivel semmi gondom nem volt.
Nekem is liftoff/freerider van. Tavbol jo az i6, nekem a mai napig van. Nagyot nem bukhatsz vele, mert olcso. Es eladhato pont emiatt is konnyen. Ha majd latod hogy megy e van e idod, kedved penzed az egeszre, akkor vegyel komolyabb cuccokat. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Johnny_vT #60070 üzenetére
Gratulálok magamnak, ezek helyett vehettem volna simán egy Eachine E013-at kontrollerrel, FPV szemüveggel együtt
Nem baj, legalább hamar beleszokom a szopásba
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Johnny_vT #60136 üzenetére
A dinoszauruszok nem véletlenül pusztultak ki. A legtöbben privátban erre a szarra panaszkodnak. Sry, a hangnemért, de már ha csak meglátom, felmegy bennem a pumpa! Peace!
Amivel a legkevesebb gond van:
Röpcsi - BN-220, BN - 180
Quad iNAV - BN-880
Quad BF 3.4+ - BN-220, BN - 180A félkövér tesztelve általam.
Keress rájuk a FB falamon, ott több okosságot is írtam.
@AMDaZERG_1 - szerintem kifogtál egy hibás darabot.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Johnny_vT #60147 üzenetére
A táv az fasza, de a kezdőknek mindjárt az invertált portokkal gyűlik meg a baja (SBUS), mert a szerencsétlen vevőre nem voltak képesek olyan invertert rakni, amit a távról lehet kapcsolgatni. Az F4 MCU-n nincs inverter, egy lapon általában csak egy és egyirányú van. Folytassam?
A táv az fasza, csak az SBUS, azt el sem kellett volna kezdeni, sőt azt aki kitalálta, helyben péklapáttal tarkón csapni!A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
fape
senior tag
válasz Johnny_vT #60167 üzenetére
Plusz a légtér használati engedélyek is segítenek. Mert ugye mindenki mindig kér ilyet ha repülni akar! https://terkep.legter.hu
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz Johnny_vT #60209 üzenetére
Nálam gépen még most sem lehet megvenni, de az ár valóban dupla+ van kiírva.
Annyiért meg már valóban van kicsit nagyobb választék is.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Johnny_vT #60238 üzenetére
Frissítettem a FB posztom.
Matek szerint a VTX-ed vagy 5V-ról megy vagy képes lekezelni az akkufeszt. Én az utóbbi időben csak akkuról hajtom a VTX-et, és általában nincs gond.
Meg fogtam magam és vettem egy marék 470uF-os Low ESR Panasonic kondit a helyi elektro szaküzletben. Az 1000-es a fene tudja miért már nagy, ortopéd, a 470-es viszont pici, filigrán, így jobban elhelyezhető mint a tömzsi Rubycon.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Johnny_vT #60238 üzenetére
Nem tudom, de nekem [Eachine VTX02] van az egyik gépemen, ami ugyan nem minőség de 5V-ról tud csak üzemelni, és azért közel [1Km] volt amit próbáltam vele.
A szemüveg Eachine VR D2 első kiadású, és volt rajta [Triple feed Patch antenna] a VTX-en meg lecseréltem [ilyenre] (biztos akad még jobb is) tehát egyáltalán nem biztos hogy nem elég 5V egy 200mW-os VTX-nek, ha elég jók az antennák.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Peaceliker
addikt
-
kriszbon
őstag
válasz Johnny_vT #60295 üzenetére
Ebben a [Videóban] "mozgás közben" láthatsz egy ZMR250-es vázat (kicsit átvariálva), de persze lehet te nem ilyesmi mozgásra gondoltál.
A videóim között van pár ZMR250 gyakorolgatás, csak nem külső nézetes hanem belső.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
ezoltan
tag
válasz Johnny_vT #60323 üzenetére
Egy racer esetében mindig a mozgás a lényeg.
Hiába dobsz fel teszemazt egy GoPro Session-t csillivilli 4k-val,nem tudsz olyan stabilan mozogni hogy megörökítsd a tájat,legalábbis élvezhető minöségben biztosan nem.
A freestyle dinamikája viszont szépen átjön egy ratyibb kamera esetében is,egy normális felvétel viszont valóban rátesz egy lapáttal.
Három fa meg egy pad és 720p esetében is lehet agyeldobós videót rittyenteni versenyquaddal,a két irány semmiképpen nem hasonlítható egymáshoz.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
kriszbon
őstag
válasz Johnny_vT #60422 üzenetére
Óóó.. csak ennek a gépnek kellene valami egyszerű primitív csipogó kereséshez, ami könnyedén ráköthető.
Az én gépjeimre most első körben [ilyeneket] kezdtem rábarkácsolni, csak az aksi fesz figyelést be sem kötöttem, nekem csak a jelhiány miatt kell hogy akkor jelezzen [Vidi] hogyan működik.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
petymeg
addikt
válasz Johnny_vT #60426 üzenetére
Köszi ez nagyon hasznos volt.
Ha jól olvasom környezetvédelmi területen öncélú just-for-fun repüléshez nem járul hozzá a Kormányhivatal. Kár, mert ilyen területen lakom.
Még egy kérdés: érdeme belépni a DOE egyesületbe? Vagy melyikbe érdemes.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- PayPal
- További aktív témák...
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt// ingyen foxpost
- Wacaco készlet eladó
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest