Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz WaterWave #9833 üzenetére

    Bár értem amiről írsz, de azért ez elég extrém eset. Nem ítéllek el érte, miért is tenném, de gondold végig, ha mindenki ezt szeretné, az mihez vezetne. Ha valóban mindenki korlátlan netet szeretne, és ki is használná, akkor annak nem pár ezer lenne a havi díja, hanem annak nagyon sokszorosa. Ugyanis a szolgáltatók átlag alapján számolnak. Most hirtelen végiggondoltam a családi, ismerős körben hányan használnak mobilt, és mire. Ha veszek belőlük mondjuk tízet, akkor abból mobilon egy sem torrentezik (páran azt sem tudják mi az a torrent), és senki sem néz mobilon élő videót. És ők is ugyan annyit fizetnek a netért, mint aki fullra kihasználja. Így jön ki az átlagár. De ez csak addig működik, amíg a többség nem fullra járatja a netet. Én most próbálgatom a Digi szolgáltatását, de kimondottan teszt jelleggel. Telefonálok, netezek.

    Az alap szolgáltatóm a Telekom. Pár hónapja kaptam tőlük 5 GB ingyen netet, és a mai napi 0 byte, értsd alatta NULLA BYTE-ot használtam fel. Mert nincs rá szükségem. Itthon gigabites vezetékes előfizetésem van (Digi), arról netezek. És ez nekem elég is.

    Egyébként meg ezért használok mobil pre-paid kártyát. Szeretek annyiért fizetni, amennyit fogyasztok. Az előfizetésesnél ez nem így van. Mindenki egy átlagárat fizet. De ha mindenki extém módon használná, akkor egyrészt leülne a hálózat, másrészt sokkal de sokkal többet kérnének érte.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák