Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
kish.arpi
csendes tag
válasz xdozer #10780 üzenetére
Asus RT-N16 vagy Asus RT-N56U (mindkettőről van részletes teszt a prohardveren). Attól függ a választás, hogy mire van szükséged, és mennyit szánsz rá. Utóbbi, egy N56-os tulajdonosa vagyok. 2.4 és 5Ghz-es tartományban is működik (azóta megoldották, hogy külön SSID-t adhatsz meg a két frekin), és 2.4-en is stabil 300Mbit/sec-et hoz. Két USB2.0 csatija is van. Nálam egy Samsung Story Station S3 2TB-os külső vinyó van rákötve, amit lát a wifi hálózat összes gépe, és a Samsung tv-m is. Mindenféle "okosított" firmware nélkül is tökéletes.
Remélem, a Digi LAN-nal is tökéletesen működni fog, erről még nem tudok nyilatkozni, mert csak szombaton kötik be a 80/25-öst. -
kish.arpi
csendes tag
Épp az imént kötötték be a Digi LAN-t (Bp, IX.ker). Ami nagyon furcsa, hogy a 80/25-ös net stabilan 40/20-on jön.
Hasonló tapasztalat?
-
-
kish.arpi
csendes tag
Telefon témához. Bekötés után néhány órával a kimenő hívások működnek, ha mobilról/külső vonalról hívom a Digis számom, akkor meg olyan hangjelzést hallok, mint amikor foglalt a szám (ti-ti-ti-tííí, ti-ti-ti-tííí)... Központi vonal reset megvolt, szerelőkre várok. Kíváncsi leszek, mi a végeredmény
LAN továbbra is max. 60/25-öt tud az elméleti 80 helyett (IX. ker).
-
kish.arpi
csendes tag
válasz sfdrakex #10829 üzenetére
Épp router nélkül próbálom direktben, spéci STP Cat5e patchkábellel (magyarul: árnyékolt, gigabit lan-képes dróton), sima PPPoE betárcsázással. Semmi faxni. De routerre kötve ugyanezek a tünetek, semmi diffi nincs, a sebességmérések 40/20-at mutatnak, próbáltam egy izmosabb data.hu-s letöltést, max 5-6 Mbyte/sec (tehát kb 40-48Mbit/sec). A router egy Asus RT-N56U ketyere a legfrissebb firmware-rel.
-
kish.arpi
csendes tag
válasz Reag3nS #10831 üzenetére
Vadonatúj ThinkPad menedzser laptop, Core i5 procival, 4GB RAM-mal.
Nem ez lesz a szűk keresztmetszet, valahogy az az érzésem, hogy felezik a sebességet. Korábban éveket dolgoztam internetszolgáltatóknál hálózati adminisztrátorként. Tudom, hogy lehetséges Ha hálózati túlterheltség miatt lenne az egész, akkor ingadozna a sebesség, és nem mérne konstans 40/20-at.
-
kish.arpi
csendes tag
válasz McLaca #10845 üzenetére
Tegnap végeztem egy nagyszabású hálózatisebesség-vizsgálatot. A nappali kb mint a halálcsillag vezerélőterme
Két laptop:
IBM ThinkPad (Win XP)
HP Pavilion (WinVista)Tapasztalatok:
- a letöltési sebesség nem volt gépfüggő
- a speedtest.net nálam finoman szólva mellé mér...
- illetve böngészőfüggő, mit hoz ki sebességnek (névleges 80/25-ös vonal):
IE: 38/21 Mbit/sec
Firefox: 41/18 Mbit/sec
Chrome: 53/25 Mbit/secVista alatt tapasztalom, hogy az első 2-3 másodpercben a speedtest.net 90-120 Mbit/sec-et mér, utána leesik 40 körülre.
Torrent viszont stabilan képes 8.8-9 MB/sec-et vinni, ami azért már 72Mbit/sec-et is jelenthet.
Azt tapasztaltam továbbá, hogy az is módosítja a hálózati sebességet, hogy milyen IP-poolból kapom az IP-címem: a 92x, 94x gyengébb, a 62x közepes, a 188x és 178x-es régi tvnetwork-ös hálózatok viszonylag gyorsabbak.
Telefonom hirtelen megjavult (bejövő hívásokat is fogad), ügyfélszoli elmondása szerint országosan és szakasosan előfordulhatnak kiesések, mert nekiestek a telefonközpont karbantartásának (azt nem kötötték az orromra, hogy vajon ez bővítést jelent-e).
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest