Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
IP alapján biztos nem, azt a szervertől kapja.
Ha klónozza a régi hálókártyája MAC címét az új kártyájára, még csak fel sem kell hívni a digi-t.Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
Nincs. Csak ha Te magad konfigurálsz neki fix IP-t. De A DIGI-nél (és sok más ISP-nél) maga a szolgáltató oszt ki a kártyának IP-t a csatlakozáskor.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
-
MODERÁTOR
-
headhunter
addikt
Új bekötés megrendelése esetén is?
pl.: Jövő héten rendelném meg a bekötést, ez lenne a "csomag": [link]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Digi Pontban vagy üzletkötővel "jobb" új szerződést intézni? (Pl.: "gyorsabb" bekötési időpont adás, stb...) -
senior tag
Valóban nincs, de minek is kellene rá? Ez egy diszkrét, kompakt router, relatíve olcsón gyártható (erőforrás takarékos), és energiatakarékos, ami a globális felmelegedés és az energiaválság idején nem elhanyagolható szempont. Teljesítménye ugyanakkor bőven sok, simán elbír 5-10 netflix stream-et vagy 50-100 RDP session-t (amiből kiindultunk, főleg, ha a cél gép egy 10 Mbites bérelt vonalon lóg). Oké, ha hirtelen le kellene tölteni 1TB-ot, akkor az beletelne 3-4 órába, de eddig még soha nem volt ilyenre példa...
Mindazonáltal nyitott vagyok egy erősebb router vásárlására, de előtte szívesen megbizonyosodnék arról, hogy erre valóban szükség van. Van erről valami irodalom? Vagy a DIGI részéről valami előírás?
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Nem vagyok egy hálózati guru, de amikor az ONT (a FiberHome) kapcsolódik a routerhez, akkor lezajlik egy sebesség egyeztetés, azaz az ONT tudja, hogy 100Mbit-es eszközhöz van kapcsolódva, és ennek megfelelően kommunikál a kábelen keresztül. Szóval akkor most az az állítás, hogy a) a MikroTik nem képes hozni a saját specifikációját, azaz nem bír el egy 100Mbit-es adatfolyammal, vagy b) a FiberHome nem képes korrekt módon leszabályozni magát 100Mbit-re, és megpróbál ennél több adatot átszuszakolni a kábelen? (Utóbbi azért rémesen fura lenne számomra...)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Nem próbáltam ki. Korábbi hozzászólásodból nekem úgy tűnt, hogy emögött a javaslat mögött az a koncepció áll, hogy szegény száz megabites router kifekszik, ha rázúdul egy gigabitnyi adat. Viszont ez a koncepció az én világképemmel nem fér össze, mint azt válaszomban jeleztem is, szóval kéne még valami, ami ezt a koncepciót alátámasztja, mielőtt belevágnék a kísérletezésbe.
A kísérlet ellen szól, hogy a munkára használt gépem nem szívesen teszem ki direktben a netre. (Az üres tartalékot kitehetném, de azon nem tudok dolgozni, ergo nem jönne elő a hiba.) Ráadásul ez minimum egy napnyi kísérletet jelentene (a szakadozás hullámokban jön, van hogy órákig semmi, aztán meg pár percenként), és addig másnak nincs net. (Ha hinnék abban, hogy az én eszközeim rosszak, akkor felvállalnák ennyi kényelmetlenséget, de őszintén szólva én továbbra is a szolgáltatásban keresem a hibát. Ha cserélnék valamit, akkor az elsőként az ONT lenne, de az meg nem az én hatásköröm, és annyira nem vagyok karakán, hogy kiverjem a szolgáltatóból.)
-
Mondjuk én minőségromlást nem tapasztaltam. Igaz a TV -t nem nézem, nekem csak az Internet a lényeg, az meg popec.
Valaki kérdezte, hogy lesz e minőségi ONT, kijöttem most az Újfaluban lévő lakásban, Telekom ONT:
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Majd megkérdezem a másik topicban, hogy itt NE offoljak, hogy mérték e valahogyan a bitráta csökkenést, vagy pedig látszik egyébként is... mert nekem is van TV előfizetésem, de egyrészt anyum nézi, másrészt ott is ATV HD megy, meg RTL GOLD (SD, mondjuk azon láttam, hogy vacak, de az eleve SD , szóval lehet nem a szolgáltató sara, meg ugye M5-ön magyar filmek, tegnap valami 1939-es felújított Semmeweis-es film volt , szóval az sem referencia alap )
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest