Új hozzászólás Aktív témák

  • adolfo01

    tag

    válasz TeeJay #99647 üzenetére

    Szia.
    Hozzám is most november 9-én jönnének bekötni a gigás netet(4 emeletes társasház újpesten)
    Jelenleg egy koax és egy UTP kábel jön be a nappali szobába és onnan saját routerem osztja és telefon is van és mindkét szobában tv.
    Én nem szeretném ha az előszobába tennék az ONT egységet!
    Azt szeretném,ha a bejövő koax és UTP helyett a nappali szobáig az optikait húznák be ráhagyással és én majd azt beraknám a meglévő csatornába.Ahonnan majd a saját routerem lenne rákötve és onnan már adott minden,és a telefon is ott a közelben,a másik szobába is onnan van bekábelezve.Ráadásul az előszobában áram sincs és nem is akarom oda!

    Spórolnak az optikai kábellel,vagy kérésemre beviszik az adott szobáig is,kb.10-12 méter biztos lenne ráhagyással,hogy el lehessen vezetni csatornában.Illetve az ONT egységbe csak be kell dugni az optikai kábelt,hogy elvezetés után csak összedugom és kész?
    Korábban a 100 netnél az UTP kábelre bőven ráhagytak és én vezettem el úgy ahogy akartam lakáson belül,levettem a kis szétosztó dobozt(telefon+net)és elvezetés után visszatettem.
    Most is hasonlót terveznék,nyilván tudom,hogy nem fog babrálni a szerelő az elvezetéssel,ezért oldanám meg magam,ha bőven ráhagynak az optikai kábelre.
    Meg nem szeretnék a meglévő kábelek mellé újakat az előszobába vezetni(áram,illetve a telefon kábelt vissza)ugyanis az már nem férne el!
    Amúgy drága ez az optikai kábel,inkább kifizetném,de többen panaszkodnak,hogy bevitték a falon az előszobáig és otthagyták,se áram se semmi ....és oldd meg!

    Ez járható út,valaki kért hasonlót és sikerrel járt?

    Köszönöm. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák