Új hozzászólás Aktív témák

  • #07746304

    törölt tag

    válasz qnadam #80059 üzenetére

    Ha már ennyire elmentünk ECO irányba, akkor ha passszív vagy aktív házad van érdekel?

    Egyébként Magyarországon nagyon sok háztartásban még régi 15-20 éves CRT TV-k vannak, és nem azért mert hagyományőrzők, hanem mert nincs pénzük lecserélni korszerű megoldásra, ami nemcsak kevesebbet fogyasztana - már maga a tévé - , hanem rendelkezne ci+ modulfogadóval is ... szóval itt jön képbe a szegény embert az ág is húzza című mondás, mert nekik tényleg kell az STB, még a DIGI-nél is, mely szolgáltató tudtommal optikánál nem követeli meg alapból az STB-t ellentétben a Telekommal. Ezek a TV 60+ W teljesítmény igénnyel bírtak új korukban is, de már öregek többet esznek.

    Azoknál a szolgáltatóknál ahol kódolt az adás, ott dekódolni kell, vagy STB-szal (rosszabbik, és költségesebb eset, vagy CA modul-t ad a szolgáltató és az viszont nem fogyaszt, tehát jobbik eset.) A dekódolásnak is ára van, vagy tekintse úgy a fogyasztó, hogy az internet alapú szolgáltatások ára, az ISP felé fizetett havidíj + az áramszolgáltató felé fizetett fogyasztási díj összegéből jön ki.

    Viszont eredetileg arról indult a diskurzus, hogy páran a hálózati eszközök fogyasztását firtatták, ott meg nincs apelláta, ha a szolgálati eszköz sokat eszik, sokat eszik, mert anélkül nincs net. Ha a szolgáltatói eszköz emellé még fapados szolgáltatást is nyújt, azaz kell egy külön routert is venni, azt is az előfizető fogja megfinanszírozni az áramszolgáltatónál is. Ez van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák