Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    válasz forrest85 #7389 üzenetére

    ELMŰ-ÉMÁSZ területen a mérő előtti méretlenre szokás kötni, azért jöhet ki a vezeték a lakásból, mert gondolom, a mérő lakáson belül van (MSZ447/1998 szerint szabálytalanul :D), és azért a lakásban kötötték rá a mérő előtti méretlenre, mert ott lehetett könnyen hozzáférni. Régi építésű ingatlan lehet, ha a mérők lakótéren belül vannak, és az ilyenekben nem jellemző az emeleti főelosztó. Nálunk (panel) már van ilyen főelosztó, és abba van kötve a digi, teljesítménydíjasan, tehát mérő nélkül, csak egy 2A-es kismegszakítóval.

    Persze ha a szomszédnál nem bontottak plombát, akkor lehet, hogy mégis mért vezetéken van, a méretlenre ugyanis maga az áramszolgáltató köti rá a mérőnél, és újra is plombázza azt. Nálunk a házban ilyen nem a digivel, hanem egy másik szolgáltatóval történt, nem főelosztóból van bekötve, hanem egy szomszéd mérője mögé.

    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák