Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz D@niel #66883 üzenetére

    Szia,

    A Gigabites netnek leginkább kábeles használat esetén van létjogosultsága, wifin keresztül a legjobb esetben is csak néhány száz Megabit fog átmenni.

    A Xiaomi Mi Router 3G (a G fontos a végén) jó választás, de csakis akkor, ha felteszed rá a legújabb Padavant, a gyári firmware-val kevésbé muzsikál jól, ráadásul kínaiul van. A telepítés menete és fórum: https://prohardver.hu/tema/re_szoszo94_xiaomi_mi_router_3g_padavanra_fel/friss.html

    Amikor elmegy a net bluetooth használat közben, az azért van, mert N-es wifid van, ami a bluetooth-hoz hasonlóan a 2,4 Ghz-es frekvenciát használja. Egyébként a mikrohullámú sütő is.

    Valószínűleg célszerű lesz az 5 Ghz-et használnod, de ezt felesleges ennyire előre eltervezni, majd próbálgatni kell, váltogatni a csatornákat stb. Meglátod majd, hogy neked hogy a legjobb.

    Amit fontos még megjegyezni, hogy ez a router 2x2 MIMO-s, tehát akkor van értelme, ha a vevő oldalon is van egy legalább 2x2 MIMO-s hálózati adaptered. Pl. a legtöbb laptopban csak 1x1 MIMO-s WLAN adapter van. Tehát nem csak a routeren múlik, hogy milyen lesz a sebesség, legalább annyira fontos (ha nem fontosabb), hogy mire képes a vevő oldali WLAN adapter.

    Bónusz: ha viszonylag nagy lakásról/házról van szó, akkor érdemes beszerezni egy vagy több repeatert is.

Új hozzászólás Aktív témák