Új hozzászólás Aktív témák

  • BullZeye

    veterán

    válasz solti #60771 üzenetére

    Éjjel megálmodtam, megoldható bontás nélkül is minden szerencsére egy kis think outside the box jelleggel.
    Elcsíptem a 2 szakit aki végzi a felújítást, leokézták a dolgot, így megnyugodtam, viszont pusszantom a Digi kollégáit a környéken, hogy pár hónapja nem tudtak erről az egészről, pedig ez nem olyan kaliberű terv, hogy ne legyen jó előre betervezve a budgebe.

    Ahol jelenleg RJ45 bejön, helyén jön majd be az üveg is.
    COAX kábel pedig kint elvágom a központi szekrény felől és betuszkolom az üveg mellett a lyukon, és az új eszközre rákötöm. Így kb 3 méter a folyosón lesz belőle (kevesebb mint eddig), de legalább nem kell bontanom semmit.

    Üveg Be + Coax Ki -> Coax kint 3 méteres szakasz -> Coax Be álmennyezetbe ahogy eddig, kábel csak rövidül, nem kell plusz átalakító, hosszabbító.

    Ahol meg router van, ott van bőven hely +1-2 eszköznek is, max berakok egy rég áhított szünetmentest a 2 plusz csatlakozó miatt.

    Amúgy teljesen igazad van, viszont fóbiám van a kábelek miatt, így a lakásban nincs szabadon lógó, mozgó kábel (RJ45 bejövőt leszámítva, az is átmenetileg csak).
    Minden falban, álmennyezetben megy, és szerelőnyílásoktól a sikítófrász kerülget.

    Ajtónál nincs hely, konkrétan még lámpakapcsolónak sem, így oda esélytelen lett volna ezt az állomást kialakítani, ezért került az étkezőben, hűtő tetejére, ahol szekrény+polc lesz később.

    Coax viszont maradt ott ahol eredetileg bejött az előző tulajnál, más tészta, hogy az is kerülhetett volna Cat7-es kábelekkel együtt gipszkarton mögé a falba, de hát utólag könnyű okosnak lenni :)

Új hozzászólás Aktív témák