Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz Multibit #54562 üzenetére

    Tényleg elkezdett beindulni a dolog, a legnagyobb torrentoldalra naponta kb. 3 új UHD film kerül fel (a pornót nem számítva), ami nagy dolog a korábbi állapothoz képest. És jövőre sokkal több ilyet harangoztak be a kiadók. Persze külföldön sokkal intenzívebben érződik, nálunk még kevésbé elterjedt.

    Mivel már szinte nem is lehet kapni nem UHD felbontású tévét, ezért az UHD elterjedéséhez még annyi idő kell, mire az emberek megunják a meglévő, FHD tévéiket, vagy elromlik nekik és újat kell venniük. Aki ma tévét vesz, az jó eséllyel UHD-t vesz és aki eddig FHD filmet vett/töltött le, az UHD-re UHD-t fog. A fájlméretük nem sokkal nagyobb az H.265 miatt, sőt.

    UHD-ben HDR filmet nézni sokkal nagyobb élmény, mint egy szimpla FHD-t. Aki nem hiszi, még nem próbálta. Csak ne felskálázott, fake UHD-vel próbálkozzatok, sajnos még a 2017-ben kiadott filmek között is akad ilyen.

    És most tekintsünk el az SD tartalmakat fogyasztóktól, mert nyilvánvalóan nem ők a célközönség, vannak emberek, akik még CRT tévéről nyomják, a tetején csipketerítővel és művirággal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák