Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz 4Grider #54495 üzenetére

    Nem sokban, de sokan lennének, akik ki tudnák használni a 10 Gbps-ot is, és a megfelelő eszközökbe is beruháznának.

    Ha rendelkezésre állna a 10 Gbps, akkor a tartalomfogyasztási szokások is megváltoznának. Pl. most hányan vannak, akik befekszenek az ágyba, ott keresnek valami filmet, gyorsan lekapják és már nézik is? Sokan. És hányan vannak, akik ezt egy 4K-s BD50 lemezzel teszik meg? Kevesen, mert azt még 1 Gbps-os nettel is tovább tart letölteni, mint amennyit az ember hajlandó rá várni az ágyban.

    Ez csak egy példa volt, jelenleg az "ésszerűség határain belül" gondolkozunk a tartalomfogyasztásban és az internet felhasználásában, de a kör nyilván tágítható lenne a 10 Gbps net mellett.

    Persze nem lesz ilyen még egy jó pár évig, de majd egyszer csak bejönnek a 10 Gbps netcsomagok is, érdekes lesz akkor visszaolvasni ezt a hozzászólást :) Sőt, meglátjátok, hogy a 10 Gbps-nál is lesznek gyorsabb csomagok a nem is olyan távoli jövőben, hiszen még mindig csak a számítástechnika hajnalán járunk. Hány éve vannak lakossági netszolgáltatók? 20? Akkor még mi számított menő netsebességnek? A 128 Kbps? Ez több, mint 8 ezerszeres sebességnövekedés, és ahogy akkoriban, most is ki tudják használni az emberek.

    Mondjuk én úgy látom, hogy egy kicsit megtorpant a háttértárolók kapacitásának emelkedése, ez valószínűleg az SSD miatt van, a HDD-fejlesztésbe már kevesebb tőkét tolnak. De majd egyszer csak meglódul a dolog, és a most még csak professzionális felhasználásra szánt 60 TB-os SSD-k kerülnek a belépőszintre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák