Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz BITBOYS #54358 üzenetére

    @hroberto, @BITBOYS

    A TP-LINK Archer C1200 nem ajánlott, hibás benne a SoC, néha random újraindul, és egyébként se lenne jó ötlet megvenni, amikor ott van ugyanannyiért a D-Link DIR-860L B1, amivel nincs ilyen probléma és tudja az AC-t is.

    Ez a legolcsóbb olyan router, amivel wifin is ki tudod használni az 1000 Mbit körüli sebességet - AC (és nem csak papíron):

    ASUS RT-AC87U (50 ezer Ft)

    Vannak olcsóbbak, amelyekkel kábelen ki tudod használni az 1000 Mbit-et, de a wifi elméleti maximuma csak olyan 800 Mbps - AC:

    ASUS RT-AC55U (27 ezer Ft)
    ASUS RT-AC58U (27 ezer Ft)
    ASUS RT-N66U (32 ezer Ft)

    Ez a legolcsóbb olyan router, amellyel kábelen ki tudod használni a Gigabitet, de a wifi elméleti maximuma csak 867 Mbps - AC:

    D-Link DIR-860L B1 (18 ezer Ft)

    Ehhez mindenképpen érdemes feltenni a Padavan nevű custom firmwaret, mert a gyári egy kicsit gagyi.

    Hogyha pedig az a cél, hogy a lehető legolcsóbb, de megbízható Gigabites routert vedd, de csak sima "n" wifivel (vezeték nélkül max. 450 MBps, de ezt sose fogja ténylegesen elérni), akkor:

    TP-Link TL-WR1043ND (13 ezer Ft)

    Kb. ezek vannak a belépőszinten, ezek azok, amelyeknek a SoC-ával nincs probléma és elégséges teljesítményű a hardverük is.

    Lábjegyzet:

    Elméleti maximum: laboratóriumi körülmények között képes rá, a gyakorlatban kizárt.

    A Digi minden csomagjához Gigabites router kell, a 100 Mbit-es routerrel kb. 90 Mbps-t tudsz kihasználni a gyakorlatban, de persze azt is csak kábelen.

    Ha wifin keresztül használod a netet, akkor mindenképp AC szabványt ismerő routert válassz, mert csak 5 Ghz-en tudsz értékelhető sebességet elérni vezeték nélkül, az N-es szabvány (2,4 Ghz) max. 30-100 Mbps-re képes a gyakorlatban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák