Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz olajbogyo #28183 üzenetére

    szia,

    ott valami nagyon nem stimmel, ha az elméletileg gigabites portjain 50-60 Mb/s től nem tud többet, mert attól azért többet, ideális 100 Mbps környékén tudnia kellene pppoe kapcsolattal - már ha kábeles kapcsolatról beszélünk, a wifi más kérdés, az nem csak a router, hanem az ellenoldalak, környezeti tényezők...stb. függvénye is, de idális esetben wifi kapcsolaton is tud többet, mint 50-60 Mbps.
    nincs olyan, hogy kamu a gigabit, a wan és a lan portok szabvány alapján gigabit képesek, a többi már hardver kérdése, és ha összességében veszünk mondjuk 20 - 30 gigabit jelölésű routert különböző gyártóktól, akkor jó, ha a fele képes rá, hogy a gigabit maximumát átnyomja wan <-> lan irányban.
    a gyártók jobb esetben írják az oldalaikon, hogy egy adott típus milyen "valós" sebességre képes.
    wifi esetén sokan félreértik a sebességet, ha a paramétereket említik, mert a specifikációban a szabvány szerinti maximális "kapcsolati" sebességet adják meg, ami igaz is, ha megfelelő ellenoldallal történik a csatlakozás a routerhez, de a "mérhető" sebesség már más kérdés, hiszen a wifi forgalomban a hasznos adatok mélyen csomagolva utaznak, mérésre csak a hasznos adat kerül, de a forgalom elengedhetetlen részét képezi a szükséges körítés, így ha például 2.4 GHz sávon adott egy 300 Mbps sebességű, 2*2:2 mimo kapcsolat, amit ki is jelez annyinak a munkaállomás, de a mérhető sebesség csak mondjuk 80 Mbps lesz, akkor a leírtakban keresendő a különbség, és ettől még nem kamu a 300 Mbps wifi, hiszen az a sebességű kapcsolat ténylegesen adott.
    arról nem is beszélve, ha nem is a router a szűk(ebb) keresztmetszet, hanem az ellenoldal, mert a routertől lomhább wifi sebességre képes csak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák