Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolt501

    nagyúr

    válasz poli27 #21823 üzenetére

    Ja hogy így érted az más, persze vannak optikai swichek is, amik 1 optikai szálat osztanak több optikai szálra, úgy mint az UTP kábel esetén.

    Amúgy ezért is tartok ettől a nagy sávszélesség emeléstől, mert a fő optikai (városban menő vezetékek) sem korlátlanul terhelhetőek, vagyis egy nagyobb város bizony elég nagy terhelést tud okozni a saját vezetékén.
    És még el sem jutottunk az országos gerinc vezetékig.
    Induljunk ki szegedből ez egy 160000 fős város a panelekben lakók száma kb 50000 ami nem kis szám de ha csak a ezt ha 3-al osztjuk is kb 16000 lakást kapunk ami eléggé közelíti is a valóságot, de ne legyen minden lakásban Digi internet legyen csak a felében ez kb 8000 lakást jelenthet ami biztos megvan, vagyis ha csak a legkisebb sávszélességet is vesszük (50/30) sem egy elhanyagolható sávszélesség jön ki, ami bizony jelentős terhelés tud lenni csúcs időben, és bizony nem csak a legkisebb sávszélesség van, mert itt a közelben a szerelő szerint csak ők eddig 3 db 1000 netet élesítettek, és még nincs is vége ennek az átállítási szakasznak.

    Nem akarok senkit megijeszteni és nem akarom az ördögöt a falra festeni, de könyvelhető hogy lesznek problémák bizonyos területeken bizonyos napszakokban.

    Én most megköttettem az 500-as netet, de ha jelentősen lassulni fog akkor egy csomaggal lefelé fogok módosíttatni.

    ''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

Új hozzászólás Aktív témák