Új hozzászólás Aktív témák

  • vzozo

    senior tag

    válasz Keksz #19919 üzenetére

    Lehet rajta poénkodni, meg viccelődni, de amíg annyi tapasztalatotok van, hogy az egyik szobából a másikba áthúztatok egy UTP-t, talán nem kellene állást foglalni.

    ~12 éve résztvettem egy kellően nagyméretű egyetemi épület kábelezésében, és már akkor olyan villám-, és tűzvédelmi szabályok voltak, hogy csak pislogtunk. De akár megnézhetsz egy tetszőleges irodaházat, mélygarázst, hogy ott hogyan oldják meg a tűzszakaszok kialakítását, és a kábelek-közművek átvezetését. Kicsit komolyabb dologról van szó, mintsem ahogy itt néhányan előadjátok. Basszus, sokan még azt sem fogják fel, hogy pl. a 230-as vezetékek mellé nem szabadna UTP-t vagy koaxot húzni, pedig ez aztán tényleg alap...

    Nem állítom azt, hogy a digis kábelcsatornák bármilyen komoly szabványnak megfelelnek, mint ahogy az átlag panelháznál sem a digi szerelvényezése lesz a gyenge láncszem, sajnos több sebből vérzik egy ilyen történet. Bár ha valami már eleve szar, akkor talán nem kellene még taszítani rajta egyet, "minden mindegy" hozzáállással.

    Ugyanakkor sokat elárul az is, hogy a hozzászólásomban csak pont ebben tudtatok belekötni, amit csak mellesleg, sokadik pontként ejtettem el, és továbbra is egy valid érv a többi mellett.

Új hozzászólás Aktív témák