Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    Üdv!

    Kollégámnak a Digi Startnethez van egy Tp-link 841-es (ver.7.1) routere, amihez wifin keresztül kapcsolódik egy laptopról, valamint okostévéről és mobilról is.

    Egy ideje (pár hete) viszont problémája van a routernek a kapcsolat létrehozásával, vagy megszakad a kapcsolat és nem tudja újból létrehozni, vagy pedig router újraindítása után egyáltalán nem tud kapcsolódni. (router logja szerint ilyenkor nem kap választ)

    Ha mégis kapcsolódik többszöri próbálkozás után, akkor egy-két óra után ismét jön a probléma. Korábban nem volt ilyen, ezért felmerült, hogy maga a router a hibás, ezt holnap megpróbáljuk kideríteni egy másik router üzembe helyezésével és pár napos tesztelésével. (esetleg kontakthiba, kábeltörés, vagy a lépcsőházban lévő switch hibája?)

    A routeren egy nagyon régi firmware volt, ezt pár napja frissítettem a legújabb gyárira, de a hiba továbbra is fennáll, a frissítést követően rendben működött, majd pár órán belül megszakadt a kapcsolat és nem tudott újból csatlakozni csak egy hosszabb router kikapcs után (>10perc. A router nem hinném, hogy túlmelegedik, mert hűvös helyen van, kb. 18 C fokos helyiségben)

    Esetleg openwrt alapú gargoyle firmware segíthet - feltéve, hogy nem hardveres hibáról van szó - ?

    Ti nem tapasztaltatok valami inkompatibilitást/problémát mostanában hasonló - vagy legalábbis tp-link - routerrel?

    :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák