Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Multibit #103611 üzenetére

    A PPPoE kernel driver, tehát mindenhol egy szálas lesz ami linux köré épül, tök mindegy hogy mit használsz. Persze egy modern rendszeren ennek nem kellene problémát okoznia. OPNsense ugyancsak egy szálas lesz, hiszen opensource projektként mi másra épülne, mint a linux kernelre. Mondjuk a mellékelt ábra szerint linuxon nem is jelent ez problémát...

    mikk2000:

    "rákeresve mondjuk google-n sokan szóvá teszik hogy ez az iperf gány windowson érdekesmód mindig sokkal kevesebbet mér mint linux alatt"

    Téves. Először is friss build-et kell hazsnálni (Iperf3 3.9 vagy fölötte), a másik hogy ahogy írtam is, a kikoppanó magon a terhelés kernel load, nem app load. Tehát nem az Iperf3 terheli ki, hanem I/O vagy driver. Ugyanezen a gépen Win10 alatt ha csak simán LAN-on mérrek Iperf3-mal, akkor gyönyörűen megvan a gigabit minimális CPU load mellett.

    "Tehát a digitől függetlenül mindig és mindenhol, tehát ez a "probléma" nem igazán a digi topikba tartozik."

    A kérdés az, hogy hol kapok erre választ nagyobb eséllyel. A win10 topikban vagy itt? ;) És tekintve, hogy hiba kivizsgáláshoz a Digi maga is direkt PPPoE betárcsázást és sebesség mérést javasol, gondoltam hátha látott már más is ilyet.

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák