Hirdetés
- PlayStation 5
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Warships
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali játékos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Most vettem egy dell e5530-at, de sehol sem találom, hol kell beállítani az ujjlenyomat olvasót.
Valaki tudna ebben segíteni? Vagy ez alapból nincsen fent, le kell szedni a dell oldaláról?
Ispy
Ja és W7 64 bit az oprendszer...
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Dell Latitude E5530 notebookot és mostanában azt csinálja, hogy néha-néha a touchpad lefagy és az egér nem mozdul, de a gombok működnek és a kis ikonon a tálcán is látszik, hogy a touchpadot használom. Ez mitől lehet?
Köszi,
Ispy"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Van egy NBD garis notebookom, ami most már 2 éves elmúlt, szóval még kicsit kevesebb, mint 1 év gari van rá. Érdemes ezt kitisztítani valamilyen formában? Gondolom azért 2 év alatt benyelt elég port. Vagy várjam meg vele a gari lejáratát?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Memóriát és HDD garivesztés nélkül is cserélhetsz (ha van szervizablak a gép seggén, de dellnél nem szokott gond lenni).
Milyen ramot rakjak bele?
DDR3-as notebook ramot.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Denyboygod #45259 üzenetére
Ehh, nem voltam benne biztos Nekem Latitude E5530 van.
-
Ispy
veterán
Mostanában többször észrevettem (főleg a PH olvasása közben), hogy a képernyőn 2-3 cm hosszan van megjelenik valamiféle csíkozás, vagy mintha egy pici részen szétesne a kép. Ez vajon a videokártya hibája lehet?
-
Ispy
veterán
válasz Denyboygod #45288 üzenetére
Igen, még 1 évig. Megpróbálom majd megörökíteni a jelenséget, hátha akkor könnyebb beazonosítani a hibát, mert naponta csak 2-3x fordul elő.
-
Ispy
veterán
Nem vagyok otthon dokkoló témában, ezért lenne egy hülye kérdésem: ha rárakom a lapost a dokkolóra, akkor áramot is kap, vagy be kell dugni a laptop töltőjét is?
Egy ilyet szeretnék venni egy E5530-hoz, gondolom ez jó lesz.
(#45648) somasz
Köszi! És ilyenkor az akksit is tölti?
És akkor még egy kérdés Vajon a linkelt dokkoló jó lenne egy E6540-hez is? Mert az lenne a következő gépem.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sikerült beszereznem az új gépem egy 6540 személyében (Somasz kollégának hála), ezért a 5530 elmenne nyugdíjba, a kérdésem az, hogy számít ilyenkor, hogy akkumulátor benne marad-e a gépben, illetve mennyire van töltve? Mintha valahol olvastam volna egyszer, hogy 70% körül érdemes az akksit berakni a fiókba.
A másik kérdésem, hogy a 6540 kezeli dual chanell-ben a memóriát, vagy tök mindegy mi van benne, nem lesz tőle jobb, vagy rosszabb?
#48016) Invenzione
Csak egy ötlet! Nem lehet, hogy az akksi bekrepált és azért csinálja? Próbáld meg úgy végigjátszani megint, hogy az akksi nincsen benne, lehet az okoz valami zárlatot (már ha ez lehetséges).
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Megpróbáltam az E5530-ból átrakni az SSD-t az új E6540-be, de sajnos a windwos indulásakor kékhalál van és újraindul a gép. Ez akkor azt jelenti, hogy ez nem fog menni, vagy van még valami amit meg lehet próbálni?
-
Ispy
veterán
válasz Mikulásbá #48064 üzenetére
Uhh, az kár, pedig hallottam már olyan esetet, ahol egy bekrepált lenovo-ból átrakták a vinyót egy vostroba és ment tovább gond nélkül, de lehet ez szerencse kérdése is, vagy valami voodoo varázslat.
-
Ispy
veterán
Frissített már valaki 6540-et windows 10-re? Mik a tapasztalatok a dell driverekkel?
-
Ispy
veterán
válasz Tothgera30 #48200 üzenetére
WD40?
Biztos telement porral, azért csinálja, igaz én még nem találkoztam ilyennel.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Tothgera30 #48202 üzenetére
Érzek valami akadást is, vagy simán jár és csak nyikorog?
-
Ispy
veterán
A laptop bilit, borítást, képernyőt mivel szabad tisztítani?
Egyébként felraktam a win 10-et 6540-re, eddig szépen megy, semmi gond nem volt vele, leszámítva, hogy a chipset és wifi drivert az intel oldaláról kellett leszednem.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz adamssss #48638 üzenetére
Hát igen, dokkoló és több monitor az egy sokkal szárazabb, tisztább érzés.
Ha lenne még hely az asztalomon, vennék még egy 23 colos dellt és akkor 3 monitoron dolgozhatnám magam hülyére
-
-
Ispy
veterán
Van egy E-Port plus II dokkolom, amire most rá van kötve két dell 2312hm monitor. Viszont van egy PC-m is, most egy ilyen HDMI switchert használok, hogy lehessen váltogatni a 2 monitort a 2 gép között (vagyis igazából csak az egyiket váltogatom, a 2. monitornál a dokkoló VGA-ra csatlakozik, a PC a HDMI-re).
Eddig egy wireless bill+egeret használtam (unifying cuccal), és hol a PC elejébe dugtam, hogy a dokkolóba, de ezt nem nagyon szereti sem az USB port, sem az unifying cucc, sem én.
Most vettem egy vezetékes egeret és arra gondoltam, hogy beszerzek egy kvm switchet (ezt) és ezzel dugom össze a két gépet, monitorral egérrel együtt.
A kérdésem az, hogyha a PC esetében lemondok a 2 monitorról, akkor gondolom az megy, hogy az egyik monitort fixen rádugom a dokkolóra (HDMI), a másikat meg a switchbe? És akkor mindent tudok váltogatni a 2 gép között -1 monitor.
Vagy van erre valami jobb megoldás? Gondolom ez a legtöbb, amit ki lehet ebből hozni.
Az is lehet, hogy ez itt off, de igazából, majdnem minden topikban az
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Mostanában azt csinálja a dokkolo, hogy indításkor kiírja, hogy a power adapter nem megfelelő, ezért nem tudja tölteni az akkumulátort. Ma reggel már a kábeles töltésre is ezt írta ki. Mi a franc baja lehet?
Dell 6540-es laptop egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Bajban vagyok! Vettem egy U2913wm monitort, amit egy kvm swichre kéne rákötnöm (1 végébe egy PC, másikban egy Dell E6540 egy Dell e-plus II-vel). De sajnos a kvm swich nem tud csak 1920-as felbontást kezelni ezért le kell cserélnem. A kérdésem az, hogyha veszek egy displayport kompatibis swichet, akkor a dell notebook a dokkolon keresztül fogja tudni kezelni a 2560x1080-as felbontást? Remélem igen, mert a dokkolon is van dp port (és mert egy vagyonba kerül egy ilyen kis vacak ).
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz wyattthoearp #55204 üzenetére
Közben kiderítettem, hogy a benne lévő HD4600 tudja. Azért kell kvm swich, mert nem csak a monitort kell megosztani, hanem billt meg egeret is.
-
Ispy
veterán
válasz papeti01 #56086 üzenetére
Gyenge tft panel, szar színek, szar betekintési szögek, persze ez korántsem a gödör alja, van még ennél bőven lejjebb. Én 1 évesen vettem az enyémet, masszív darab, a ventilátorát már cseréltettem egyszer. Érdemes venni még rá annyi NBD garanciát, amennyit csak lehet, főleg, ha munkagép lesz. Az azért elég gáz, hogy a körbe futó ezüst csík elől már kezd lekopni, 2-3 év múlva nagyon szépen fog kinézni
-
Ispy
veterán
Mostanában amikor újraindítom a gépet, akkor mindig ez az ablak fogad:
Ezmiez
-
Ispy
veterán
Latitude 6-os szériának nincsen folytatása?
-
Ispy
veterán
válasz somasz #56510 üzenetére
Hát még van rá 2 évük, addigra válik nálam aktuálissá. Csak gondoltam megnézem, mert anno pont az volt a dilemma, hogy megvárjam-e az új 6-os szériát vagy sem, de látom várhatnék akkor még egy darabig. Az biztos, hogy 5-ös szériát már nem vennék, a numpadról és a 15 collról meg nem mondanék le. De egyenlőre a 6540 teszi a dolgát, igaz egyszer szervizelni kellett, mert a fiam leejtette. Egyébként jó vétel volt.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Dhampir #56685 üzenetére
Nem hinném, évenként jönnek az új modellek, talán valahol van egy-két beragadt, refurbished darab, de azok is inkább külföldön, esetleg ebayen, amazonon lehet próbálkozni.
Egyébként meg kell venni egy jó állapotú használt példányt, szinte minden alkatrészt cserélni lehet benne, szóval szerintem nem gáz.
Én anno a 6540-et is használtan vettem, nincs azzal gond.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
1,5 évig állt a szekrényben az 5530, most elővettem, de jó pár billt nem érzékel, csak erős nyomásra, van amelyik meg dupláz. Ezt egy takarítással vajon meg lehet oldani vagy kuka az egész? Amikor elraktam semmi baja nem volt.
-
Ispy
veterán
Vettem egy használt E5430-at win7-tel, amit lefrissítettem 10-re.
Most azt vettem észre, hogy nagyon melegszik a gép alja, persze, mert nem kapcsol be a ventilátor. Ez lehet szoftveres dolog, vagy a ventivel van valami gond? Leszedtem az alját, de nem látok semmi extrát, tudok még valamit kezdeni ezzel?
-
Ispy
veterán
Van egy hibám, amitől már agyf@szt kapok. Eddig akárhova beírtam, nem nagyon jött válasz rá.
Szóval röviden: a dell 5530, ha otthon vagyok időközönként leszakad a routerről, elmegy a net, kis sárga ikon megjelenik a wifin, hogy nincsen internet kapcsolat, de igazából a routert sem érem el ilyenkor. Kb. 1 perc mire megint megjön a wifi jel. A mellettem lévő tableten persze van net. Ha nem otthon vagyok, akkor viszont semmi gond a wifivel, sehol sem szakad meg a kapcsolat. A routeren már frissítettem az fw-t, gyári is volt rajta, custom is, mindegyikkel jön a hiba.
Mi a franc lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Nekem csatlakozik gond nélkül, aztán van, hogy tíz perc múlva, de lehet akár 2 óra is, leszakad, 1 perc és megy tovább.
Ha nem itthon vagyok, megy 8 órát is hiba nélkül. A többi eszközzel nincsen gond itthon.
-
Ispy
veterán
válasz SZIGMA #56733 üzenetére
Az a fura az egészben, hogy 1,5 évig semmi gond nem volt, ezt kb. 2 hónapja csinálja. Ez inkább valami driver gond lesz. A routren volt gyári fw frissítés, akkor kezdőtek a hibák, de azóta feltettem egy custom fw-t (asus hgg), nem segített.
-
Ispy
veterán
válasz gilfoyle #56735 üzenetére
Hát van amikor 8 eszköz is megy.
A routerben megnéztem a többiek milyen csatornát használnak, ezután beraktam 3-ra, mert az szabad volt, plusz átraktam 40 MHz-re, semmi változás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Újszerű, gyári garanciális ultrakompakt HP Pavilion Aero 13 6 magos Ryzen 5 processzorral, 970g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest