Új hozzászólás Aktív témák

  • Ayg0

    senior tag

    válasz mezis #7565 üzenetére

    Nem akarlak túlszakérteni, mert csak egy egyszerű, laikus felhasználó vagyok, de hány nagy teljesítményű USB-s wifi-t próbáltál eddig? Mert én közel fél tucatot (ALFA AWUS036H/AWUS036NH/AWUS036NHR, Kasens G5000, WIFISKY USB-1500MW és még sorolhatnám) köztük a TL-WN722N-vel is és véletlenül se ez a tapasztalat. Egy mezei AP esetén 80-100m távolságból igenis szignifikáns a különbség egy 100mW-os TP-LINK adapter és 1000mW-os USB-s WIFI adapter között ugyanazzal a bottal. A kamionból netezés pedig kb az előbbi helyzetnek felel, oda nem rakhatsz 24dBi-os GRID-et, hanem max 5/9/13dBi-os botot vagy kisméretű 7/9dBi-os panelt és vége. Szóval a werszomjas által linkelt kütyü pont, hogy hangyafing, max lakásba jó, ahol jó minőségű jelet akarnak, de a gépet és a routert egy közepesen vastag fal választja el egymástól. Plusz ahhoz kellene még egy jobb antenna is (a gyári max 2dBi-os lehet), de még úgysem produkálná azt amit egy jobb usb-os wifi vevő tud. Szóval érdemes rászánni a pénzt egy jobbra, de körbe kell tudakolózni előtte, hogy melyikre, mert azok között se minden arany amit annak hirdetnek...

    Október 19~21-ig LANparty vol. 2. Most is körülbelül 12 főt várok egy jó kis hétvégi kockulásra. A hely ugyanott ugyanaz: van klotyó, kézmosó, ottalvásra továbbra sincs lehetőség. A szomszédban 9.00-20.30-ig büfé üzemel, de 10 perc gyalogtúrán belül kb 5-6 ABC, illetve italbolt is elérhető. Részvételi költség természetesen nincs, de az elhasznált áramot a végén /főre bontva közösen álljuk. (a helyiség saját mérőórával rendelkezik)

    Amit mindenki magának kell biztosítson:

    - legalább 2-3m RJ-45 kábel
    - 3-4 dugaljas elektromos hálózati elosztó
    - étel/ital

    Már csak 3 hely kiadó! További tájékoztatás priviben!

    "A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

Új hozzászólás Aktív témák