Új hozzászólás Aktív témák

  • PindurAnna

    Közösségépítő

    Ez is egy érdekes eset..ehhez mit szóltok? Másolom:

    Érdekes ügyem volt tegnap a legnagyobb magyar lakossági bank egyik fiókjában.

    Történt, hogy módosítanom kellett a bankszámla szerződésemet. És amikor odaértünk a feladatsorban, a bank munkatársa, se szó, se beszéd, felkapta a személyimet, hogy most ezt elviszi lemásolni.

    Nekem kellett utánakiabálni, hogy a másoláshoz nem járulok hozzá (ehhez jogom van, nem is értem, hogyan merül fel egy csomó cégben, hogy nekik van joguk a másoláshoz - nincs joguk, de most ez mellékszál).

    Mire a hölgy döbbent arccal néz rám, mintha nem értené, hogy akkor most mi lesz. Hiszen a szerződéskötés része (szerinte) a lemásolt személyi is. Közöltem, hogy megnézheti, az vagyok-e, akit a személyin lát, de nem másolhatja le.

    A hölgy visszahozta az igazolványomat, de láthatóan tanácstalan volt. Sajnos, egy csomó cég ilyenkor képes még az üzlettől is elállni, ami egyfajta zsarolás, és nem értem, hogy ez ellen miért nem tesznek a hivatalos szervek.

    Végül ráírta a szerződésre, hogy az ügyfél nem járul hozzá a személyi lemásolásához. Néztem döbbenten, de végül aláíratta velem (azt, hogy nem járulok hozzá a másoláshoz), amit megtettem. De nem értettem, miért teszi ezt velem. Alapjog, és a másoláshoz kéne engedély.

    Majd túlestünk néhány procedúrán (mondom, csak módosítottuk a szerződést, nem új ügyfele vagyok a banknak), amikor közli, hogy most elmegy a fiókvezetőhöz aláírni, de elviszi a személyimet. Megint döbbenten néztem. Majd kifejtettem neki, hogy engem a bank kifejezetten arra tanít, hogy a bankkártyám biztonsága érdekében ne engedjem ki a kártyát a látókörömből. Vagyis nem vihetik el "valahova", a konyhába, irodába, a pult mögé, hanem ott a jelenlétemben kell vele fizetni.

    Erre ő: - De mi nem olyanok vagyunk (sic!).

    Mire én: - Milyenek? Ezt hogy érti? És miért akarja elvinni a személyimet a látókörömből?

    Ő: - Mert nem járultam hozzá a másoláshoz. Ezért a főnökének meg kell mutatnia.

    Mire én: - Jöjjön ide a főnöke! Azt sem látom, ki írja alá a szerződést. Amit a polgárjog szerint a feleknek, alapesetben, egymás jelenlétében kell megtenni. Miért a kártyámat viszi el a bankvezetőhöz? Miért nem a bankvezető (vagy a felhatalmazott képviselője) jön oda, és írja alá előttem a szerződést?

    Komolyan nem értettem, mit képzelnek, adott esetben a bankok is, amikor az ügyfelek személyes adatairól van szó.

    Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

Új hozzászólás Aktív témák