Új hozzászólás Aktív témák

  • MageRG

    addikt

    válasz #82860288 #7369 üzenetére

    Próbálok én is segíteni egy kicsit:
    A classokat felejtsd el, itt minden a statoktól függ. A kezdő class csak annyit számít hogy milyen értékű statokkal indulsz, és mi a felszerelésed.
    A fegyvereknek is van kötelező minimum stat értékük (gyakran több is). Ha piros x van valaminél, akkor az azt jelenti hogy nem éred el vmelyik minimumot. Nálad a chime-oknál valszeg a FAITH hiányzik.
    A staffos izét úgy hívják hogy weapon art. A DS3-ban minden fegyvernek van. L2-vel (bal trigger) tudod előhozni, ha két kézben fogod a fegyvert.
    Két kézbe alapból a háromszög/Y gombbal tudod venni a fegyvert. Ha hosszan nyomod, akkor a bal kezedben lévőt fogja két kézre.
    Ilyenkor a STR érték 150%-ban számít, tehát így lehet a nehéz fegyvereket használni anélkül hogy sokat pakolnál STR-re.
    Weapon art: fegyvertől függ hogy mit csinál. Van olyan staff, aminél rövid ideig erősebbek lesznek a varázslatok. A tőrnél meg a "quickstep"-et (kitérés) hozza elő. Ezek mind focus-t (vagy ha elfogyott, staminát) fogyasztanak.
    A WA-t akkor is elő tudod hozni, ha a bal kezedben egy wa-s pajzs van (kis kard ikonos).
    Fegyverek: Ezek sebzése is statoktól függ (a scalingről találsz 1001 leírást), meg persze a típustól. Sokféle sebzéstípus van (phys/tűz/villám/magic/dark), és vannak fegyverek amik egyszerre többfélét okoznak.
    Bizonyos fegyverek buffolhatóak: vagy varázslattal, vagy vmilyen tárggyal (pl. gold pine resin fix villámsebzést ad egy ideig), vagy a weapon art rak rá buffot.
    Ezen felül még egyes fegyverek infuse-okhatók: ilyenkor permanensen megváltoztatod a tulajdonságait: pl. a varázsló csinálhat magának kristály hosszúkardot, ami phys és magic sebzést okoz, és a magic sebzés az INT-tulajdonsággal nő (de ilyenkor már nem lesz buffolható).
    Varázslatok: Ezeknél is kell minimum stat. Arra figyelj, hogy ami sorcery az az INT-től lesz erősebb, ami miracle (papi varázslat) az meg a FAITH-től. A pyromancy meg mindkettőtől egyszerre.
    A staffok/chimeok-nál is a spell buff értéket nézd, mert attól lesz erősebb amit lősz vele.
    A varázsló egyébként majdnem az easy mode - persze csak ha tudod mit csinálsz.
    Arra azért számíts hogy nem fogsz tudni állandóan puffogtatni, jó ha van egy erős fegyvered a boton kívül.

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

Új hozzászólás Aktív témák