Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    válasz Fitzgerald #1643 üzenetére

    Ahhoz hogy meginduljon az előrendelés még gameplay-t sem kellett volna mutatniuk jó sokáig. Már azelőtt óriási volt a hájp, hogy bármi konkrétat mutattak volna a játékból. 1-2 jó trailer, képek oszt cső.

    Nem értek egyet. A 2013-as Teaser Trailer csak egy hír volt, érdekes volt látni, hogy hányan csodálkoztak rá a 2018-as E3 trailer után, hogy jééé, van egy ilyen. A hivatalos Youtube csatornán 1 millió alatti volt a nézettsége akkor, ma 15 milliós. A 2018-as E3 Trailer ütött, de érdemes megjegyezni, hogy még a hivatalos csatornán is 17-17 millión áll jelenleg a nézettsége mindkettőnek, tehát a gameplay videót nagyjából annyian nézték meg, mint a trailert.

    A játékmenet bemutató nagyon kellett, már sokszor kifejtették, hogy mennyi mindent megváltoztattak azóta, hogy a 2018-as E3-on demózták a közönségnek, és egyben kérték, hogy véleményeztessék. Azt nem tudjuk, hogy pontosan mit szűrtek le belőle, de hogy az alapján több jelentős változtatás is történt (részletesebb karakter-generálás, módosított HUD, stb.) jelzi, hogy hasznos volt számukra.

    Abban sem értek egyet, hogy a CDPR nagyokat hibáz a kommunikáció terén. Igen, Linko90 kirúgása finoman szólva is baklövés volt, de tegyük hozzá, hogy az leginkább a GOG.com története, lévén őt ők alkalmazták. A CP2077 terén viszont brillíroznak, én már a 2013-as teasert is telitalálatnak tartom, a 2018-as trailer és gameplay trailer akkorát ugrott, hogy annak köszönhető a mai hype, tehát egyértelműen jó döntés volt. Aztán jött az idei E3 és Kenau Reeves. A net pedig felrobbant, még az is szembesült a játékkal, akit amúgy picit sem érdekel ez az irány. Az idei E3 trailer szerintem gyengébb volt, mint a tavalyi, de azt el kell ismerni, hogy a kialakult hype fenntartása továbbra is tökéletes. Ebben pedig a zárt ajtók mögötti gameplay bemutatás is jó volt. Plusz minden más - noha sokan háborognak a 250 dolláros gyűjtői kiadáson, gyakorlatilag mindenhol azt olvasni, hogy elfogyott, kifogyott, mikor lesz, lesz-e utórendelés, stb. A merchandise téren is jól állnak, annyira ugye, hogy nem győznek utánrendelni a különféle cuccokból. A fórumokon, csetszobákban, youtube csatornákon mindenki csak áradozik róluk. A Cosplay dolgot nem tudtam hova rakni, de megint az a helyzet, hogy olyan helyeken futottam bele CP2077 cosplay képekbe, ahol a legkevésbé számítottam volna. Szóval lassan a csapból a játék folyik...

    Az, hogy vannak nyavajgók, akik belekötnek minden félébe, itt már a negatív reklám pozitív hatása kategóriája. Tök mindegy, hogy egy hangos kisebbség mindenféle okból morog, a nagy többséget ez pont nem hatja meg, ezt az előrendelések is alátámasztják.

    E téren pedig szerintem a CDPR nagyon is jó utat követ, sőt, jobb is, hogy nem a Rockstar-t követi.

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák