Új hozzászólás Aktív témák

  • KaitouP

    veterán

    PS4 topikba írodott eredetileg, de itt is megosztanám a közérdekűvel:

    Cyberpunk 2077

    Avagy hogyan vesztette nálam hitelét az utolsó hitelesnek tartott maréknyi stúdió/kiadó listájából a CD Projekt Red. Máig emlékszem, hogy mennyire korrektnek és tökösnek tartottam a CDPR-t anno, amikor a Cyberpunk 2077 reveal trailer végén a játék megjelenésére utaló, mondhatni "ikonikus" mondat: "When it's ready."

    Közel 8 év telt el azóta, ezekben a hosszú, várakozásokkal telt években aztán végre megmutatták a játékot, ami akkor már azért máshogy festett mint a reveal trailerben már ami a hangulatot illeti, de nem baj, tudtuk, hogy akár az évtized cyberpunk kalandját, talán minden idők eddigi legkomplexebbét tudhatjuk magunkénak. Beindult a marketinggépezet, betoppant a breathtaking Keanu Reeves, egyre inkább összeállt a kép a játékot illetően, ilyen nagy világ, olyan hűdeszép grafika, badass hangulat. A megjelenés dátuma: 2020. április 16. Felrobbant a net, a PC-t favorizálók ekkor már azon gondolkoztak, hogy beszerezzék a játékhoz szükséges combos hardvereket, a konzolosok többsége meg nyugalommal gondolhatta, hogy a máig aktuális konzolján, még ha nem is olyan minőségben és sebességgel, mint egy PC-n, de korrektül futhat majd a játék, aztán majd vesz next-gen gépet - persze ekkor még senki nem gondolta, hogy nem fog tudni next-gen gépet venni a többség, merthogy nincs elég.

    De ne ugorjunk ennyire előre, menjünk vissza az eredeti megjelenési dátum kikiáltására, mert hogy itt kezdődött a CDPR lejtmenete. Jött a tologatás, hogy még csiszolniuk kell a játékon, ami miatt egy sokan már az első alkalomra ráncolták a szemöldöküket, hiszen ha másért nem, de sokan a "When it's ready" hozzáállás miatt miatt kedvelhették meg a lengyel bandát, a megjelenési dátum meg valahogy összeegyeztethetetlen az idézett mondattal. Aztán kezdődött a himi-humizás, a játékosok hülyének nézése még két megjelenési idő módosítással keretein belül, ami már önmagában felháborító, de az már végképp mindennek a legalja, hogy mindezek után kaptunk egy ocsmány, ocsmányul futó bughalmazt. Erre egyszerűen nincs mentség. Ha a túlontúl próbálnék jóindulatú lenni sem tudnám azt mondani hogy ennek a székletkupacnak legalább cyberpunk hangulata van, mert egészen egyszerűen az ahogy ez az egész fest és működik, elrontja az egész élményt. Ennyi év fejlesztés, majd 3 alkalommal megtörtént megjelenési idő módosítás és ígérgetés után egészen egyszerűen ez olyan szintű pofátlanság, amit számomra a CDPR akkor se hoz soha helyre, ha 1 éven belül kipofozza a játékot - pláne, hogy akkora már talán többen tudunk next-gen konzolra váltani. De az semmiképpen sem lehet mentség, hogy a PS4 hardvere így meg úgy. Nem, ezt erre a gépre, ha komolyabb megjelenési korlátokkal is egy PC-hez vagy next-gen konzolhoz képest, de korrekt állapotban kellett volna megjelentetniük. Ez, ahogy ezt megkaptuk, minden, csak nem az. Ez hanyagság, lustaság, szakmaiatlanság, bármi, de azt biztos, hogy hülyének nézés felénk.

    Többet soha, legfőképp nem Day 1 CD Project Red játék. Átrakom őket abba a halmazba, ahol az EA, és hasonló stúdiók vannak.

    A következő képeken a hab a tortán látható:


    (Itt még semmi baj nincs.)


    (Itt már van.)


    (És innen is kitört egy jókora darab.)


    (Az említett darab.)

    A kívülről makulátlan csomagolás lévén ne mondja nekem senki, hogy ez szállítás közben tört le. Oké, ez nem a fejlesztők számlájára írható, de ahol a csomagolás történt, ott talán selejtezni kellene a szar állapotú tokokat. Konkrétan a lemeztartó a képen úgy törött, hogy a lemezt nem tudom rárakni, mert leesik róla! Ha nem lenne a grátisz fémtok, akkor nem tudnám hova tenni most azt a lemezt.

    God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

Új hozzászólás Aktív témák