Új hozzászólás Aktív témák

  • bélanéni

    őstag

    válasz PeTeR_33 #10889 üzenetére

    1) Az hogy kiadsz 300e-t egy VGA-ra, egyáltalán nem azt jelenti, hogy mostantól 2 évig minden játéknak kötelező 100+ FPS-el mennie FHD@ULTRA@RTX ULTRA mellett. Jelenleg a VGA piac tragikus helyzetben van, néhány generáció óta 1 Ft-al nem csökken az aktuális generációs kártyák ára a termékciklus ideje alatt, így amikor az új gen.megjelenik, mindig 1,5x-es árszorzóval teszi ezt. 2010-ben 80e-ért a 2. legjobb GPU-t megkaptad, jelenleg 300e a 3070, ami sorban "csak" a 3. legjobb a piacon. Illetve az hogy a nyerészkedők/bitcoin bányászok 1 perc alatt felvásárolják a "normális" áron kínált hardvereket, tovább ront a piaci helyzeten. Sajnos az elvárásokat lejjebb kell adni, a még nagyon új és erőforrás-zabáló RTX technológia és az 1440p/4k erőltetése miatt. A DLSS2.0 némileg javít a helyzeten, de ott se szól másról a dolog, mint újabb kompromisszum kötésről.

    2) "a 3080 pedig 4K-s kártya" Ez pontosan mit jelent, kellene definiálni. Azt, hogy A) ezzel a szlogennel reklámozzák B) Képes 4k-s felbontásban futtatni a játékokat. A marketingnek nem kell bedőlni, ha natív 4k-ban akar vki játszani RTX ULTRA mellett, kiadhat 800e-t is egy 3090-re, a legjobb vasat igénylő game-ek 2 vállra fektetik, tehát ha így nézzük a 4k nagyon nagy kamu egyelőre. Nem mindegy hogy Minecraft-ot, Fortnite-ot vagy CP2077-et akarsz 4k-ban futtatni, 5x-ös különbségek is lehetnek teljesítményben, de ugye ezzel nem mondtam újat. Tehát ma az 1000-nyi grafikai opció, a 3 elterjedt felbontás és az RTX miatt óriási az a paletta, amiből választhat a felhasználó, sajnos IGEN, még egy 300-400e-s VGA-val és 1M-s konfiggal is kompromisszumot kell kötni és megtalálni mindenkinek a számára megfelelő egyensúlyt a teljesítmény és képminőség között! :)

    3) a CP2077 megjelenéskor illetve néhány hét múlva (lényegesen) jobb teljesítményre lesz képes. Én korábban azt tippeltem, egy 2060 szintű kártya nem lesz elég 1440p natív@ultra@60fps-re. Ez 90% hogy így lesz, egyelőre 30fps sincs meg. Az eddigi teljesítmény grafikonokat nem szabad nézni, a CDPR is felhívta rá a figyelmet. Javulni fog az összkép, de csodákat nem kell várni. Ez egy ultra komplex open world game, maximális szabadsággal.

    [ Szerkesztve ]

    Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.

Új hozzászólás Aktív témák