Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz cekkk #7077 üzenetére

    Azt ugye tudod, hogy epic fail a magyarországi bankokat szidni egy, a Wall Street-ről szóló cikk alapján? :DDD

    Igen, banknál dolgozom, ebben régóta nincsen semmi titok. Ha már itt tartunk, hogy megelőzzem a zsebemben való turkálást, 250.000 Ft havi bruttó a keresetem, ez kb. 163 ezer havi nettót jelent, nagyjából ennyi jelenleg egy átlagos banki alkalmazotti fizetés. Ha már így lelepleztél :), akkor rájöttél, ugye, hogy miért is van némi fogalmam a tömeges leépítésekről és fiókbezárásokról? (Öööö, mert esetleg láttam egy-két ilyen hullámot? :) ) Amúgy nekem még hitelem is van (kellett is lakásfelújításhoz), valahogy fel tudtam venni úgy, forint-alapon, hosszú futamidővel, alacsony havi törlesztővel, hogy nem halok bele a törlesztésébe és nem hülyeségekre költöttem el. Jelzem, a hitelfelvételre sem a bank kényszerített... Persze lehet, hogy randidrogot tettek előtte az italomba, de nem emlékszem rá. :)

    A többiről meg röviden annyit, hogy az talán az adott autószalonok sara inkább, hogy hitelre akartak titeket kényszeríteni, mint a bankoké. A mobilboltos példádra nem tudok mit mondani, nem ismerem a hátteret és nem is válik még csak az sem világossá számomra, hogy egyáltalán banknak van-e köze a történethez, merthogy simán csak multit írsz. Ami a nyomulást illeti, a bankok ugyanúgy versenyeznek egymással egy lassan telített piacon az ügyfélkörért, mint ahogy pl. az elektronikai boltok a maguk piacán a vevőkért (gondolom, ez ismerős), szóval lehet, hogy nem tetszik neked, ahogy csinálják, de reklámokra, marketingre, "nyomulásra" szükségük van a sikerességhez.

    Az embernek meg elvileg van szabad akarata, el tudja dönteni, hogy valóban szüksége van-e valamire és annak megszerzéséhez milyen forrásokat tud és akar szerezni, illetve bevállalni. Ezekről a "belehajszolta", "belekényszerítette" érvelésekről mindig a sorozatgyilkosok jutnak eszembe, akik az átlagos amerikai filmekben a sanyarú gyermekkor predesztináló hatásával védekeznek a bírósági tárgyaláson.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák