Új hozzászólás Aktív témák

  • Rendo84

    senior tag

    Sziasztok!

    Néhány hónapja vettem egy E60 2006-os 520d-t és most hazafelé jövet munkából végeztem egy tesztet. Főleg amiatt, mert lassan melegedett be az autó utastere.
    17:58-kor indítottam az autót és pár perc alatt beállítottam a rejtett menüből a 7-es oldalt, ahol elvileg a motor hőfokot lehet figyelni. Ezt a videót vettem alapul: [link]
    5 perc alapjárat alatt 26°C-ra emelkedett, majd elindultam és kb 25 perc városi használat alatt érte el a 60°C-ot. Kb még 20 perc volt hazáig, de ez idő alatt 56 és 60 °C-között mozgott, szóval az ég világon semmit sem változott!
    Az átlag fordulatom kb 1700-1800 körül volt.
    Megálltam a ház előtt, de a motort nem állítottam le, el kezdtem nézegetni a menüt. Eltelt kb 5 perc, mire látom, hogy ez idő alatt alapjáraton most felment 71°C-ra! És gyanítom ha tovább várok még emelkedett volna.
    Ha jól sejtem ez nem normális, mert 90-110°C között kellene lennie, ráadásul még lassan is emelkedett, de javítsatok ki ha tévedek.
    Szóval ebből a jelenségből meg lehet állapítani így hogy mi lehet a probléma? Valamelyik termosztát vagy hőgomba? Mit kellene kicserélnem szerintetek? :R

Új hozzászólás Aktív témák