Új hozzászólás Aktív témák

  • ignorant

    senior tag

    válasz mepet #8418 üzenetére

    2 fele ember van. Van aki elhiszi a kozgazdaszok okorsegeit (ami tavol all barmifele tudomanyos modszertol), meg van aki nem.

    Aki elhiszi az valoszinuleg nem lat semmit a btc-ben, mint pl nisida.

    Amit a bitcoinnal kapcsolatban KDNP szintu vallasossagnak tekintesz (fals modon - szvsz), az pont a mai gazdasagtanra igaz.

    (mielott felre ertene valami szofisztikalt elme, nem a btc vilaguralomra toreserol abrandozok, egyertelmu, hogy nagyon sokaig egymas mellett fog letezni ez a ket, fundamentalisan eltero rendszer)

    BTC: az energia információvá alakításának végterméke. Mivel ez az átalakítás költséges (sok energiát fogyaszt), így érthető, hogy a végtermék értékkel bír. Természetesen az értéke nem áll arányban a befektetett energiával (ahogy semmilyen más áru ára sem)

    Habar ez alapjaiban veve igaz, nem sok koze van ahhoz, hogy a btc-nek van egyaltalan erteke. Eleve a "sok energia" teljesen relativ dolog.

    Az en velemenyem szerint a bitcoin erteke pusztan a kereslet-kinalat viszonyan mulik, amire hatassal vannak a kovetkezok (tobbek kozott):

    1.) Utility (hasznalhatosag)

    2.) Spekulacio

    3.) Network effect / adoptacio (minel tobben kerulnek kapcsolatba vele, annal tobb szereplo kozott oszlik meg a ~13M coin)

    4.) Open/closed uzleti korok (btc->fiat, vagy btc exclusive)

Új hozzászólás Aktív témák