Új hozzászólás Aktív témák

  • nancybotwin

    csendes tag

    válasz Penge_4 #4627 üzenetére

    Volt már erről szó, csak túl kicsik vagyunk hozzá hogy felérjünk ésszel ilyen nagy számokat

    "1. Mi van, ha valami bug van a randomgenerátorban, ami akkor derül ki, amikor majd importálnám a privát kulcsomat, hogy hozzáférjek a pénzemhez, mert a publikus kulcsra elmegy a pénz."

    Ez nagyjából olyan mintha a készpénzre mondanád hogy: "mi van ha elhagyom a pénzem, akkor hogy költöm el? Vagy ha rosszul nyomtatták és csak nálam derül ki?"

    Amúgy is teljesen más kapcsolat van a random generátor, a bitcoin cím (~publikus kulcs) meg a privát kulcs közt.

    Random generátor csinálja neked a véletlenszerű privát kulcsot, a privát kulcsból kapod meg pár algoritmus után a bitcoin címet de itt már nem játszik szerepet a random generátor, tehát a privát kulcsodból mindig ugyanazt a bitcoin címet kapod meg.

    Ha bugos a random generátor, akkor a privát kulcs nem lesz teljesen véletlenszerű, hanem mondjuk a harmadik számjegye mindig 4 lesz, így egy fokkal nagyobb az esélye hogy valaki ugyanazt a címet generálja vele. Nem 2^160 számú címet lehet generálni vele, hanem csak 2^150 darabot.

    Egyébként nincs szükség a véletlen generátorra, egyszerűen fogsz valami karaktersorozatot, fájlrészt, szövegrészt, vagy bepötyögsz pár karaktert és hasheled a SHA256 algoritmussal, és kaptál egy privát kulcsot.
    Vagy kidobod kockával, valahol most írtak pont róla. Persze erre mondhatod hogy mi van ha a kocka bugos, és nagyobb valószínűséggel esik mindig az egyik oldalára mint a többire.

    Egyébként mihez kell a TCP/IP lekérés? Blokklánc ott van letöltve, kiszűrni minden címet amin van pénz, és összevetni azzal amit generáltam. De lehet már nem értem miről van szó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák