Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    válasz Sátán44 #20225 üzenetére

    "Szerintetek mi az oka a mostanában tapasztalható szüttyögésnek?"

    Szerintem az, hogy minél inkább kilépnek az undergroundból a coinok, annál inkább megtalálják azok az emberek, akiknek más elképzelésük van a napon belüli 30% mozgásról.
    Hogy érthetőbb legyen a meglátásom : azzal, hogy cryptot elkezdték olyan emberek vásárolni akiknek tényleg van benne pénzük nem csak hobbyból hülyéskednek otthon napi 6 ezer forintért egy kupac vga-val (ez konkrétan ETH-ra írva, de az kvázi mindegy), azzal ezek az emberek nem csak a tőkét viszik be a piacra, hanem a hozzáállásukat is. Ameddig valaki ezt egy lottónak tekinti és beledob néhány millió-tízmillió-esetleg százmillió ft értékben mert van ennyi fölös pénze, addig nem változik semmi. De amikor akkorára duzzad a potenciál a cryptoban mint ahova jelenleg duzzadt és már felkelti akár a pénzintézetek figyelmét is, akkor már olyan tőke kezd el oda vándorolni, aki nem fogja tolerálni azt, hogy 50 millió USD-nek naponta a 30%-át kockáztassa naponta 30% nyereségért, mert azzal nagyon nem jön ám ki a matek, csak úgy látszik "mintha kijönne".

    Szóval az én meglátásom, hogy a jelenlegi ETH fújás az egy ilyen utolsó "nagy" hajrá jellegű valami, be fog állni az is valahova, ahogy a bitcoin is ( persze bőven lehet, hogy ez a valami BTC-n mondjuk 100k, nem releváns) és utána mint ami az arany szerepe volt az elmúlt évtizedekben az a coin szerepe lesz a következő években-évtizedekben. Ha ez megvalósul, akkor el fogják kezdeni szabályozni, mert a nagy tőkének nem opció az, hogy nincs garancia így ki fogja követelni és meg is fogja kapni, mert túlsúlyban van a pozíciójából adódóan. Amikor pedig ez is bekövetkezik akkor egy jó hosszú és rögös úton, de eljutunk oda ahol a FIAT pénzek voltak 100 éve, nevezetesen simán csak lesz egy következő valuta, csak ez most nem egy dedikált országé mint a zlotyi, hanem úgymond közös.

    Azt meg kellene érteni és látni mindenkinek, aki a százezermilliárd dolláros bitcoinért imádkozik, hogy minél nagyobb tőke kerül bele, annál inkább tarthatatlan lesz ez a lázadó felépítés. Az addig működött ameddig a kisember pénze volt benne és a nagy tőkével meg a gonosz bankrendszerrel ment szembe. Itt már nem erről beszélünk, már a gonosz bankokat is elkezdte érdekelni és innentől vége az anarchiának , ha megy a nagy pénz akkor jön a szabályozás is.

    A másik gondolat pedig szintén ide köthető, a "miért nem emelkedik havonta 100%" kérdésre a következő, a szituációból adódó válasz , hogy mert az nem normális jelenség a devizapiacon. Márpedig ez már ott van, ezt nem a magyar fórumozok 1 millió forintja mozgatja, hanem ugyan azok a nagyok kereskedik, ugyan azokkal a nagy pénzekkel akik a normál devizatőzsdéket is. Ők meg hallottak már technikai elemzésről (ami nem a go to the mOOn DiAmOnD HaNd HODLLLLLL ) és úgy kereskedik a piacot ahogy egy devizát amúgy kell. Mivel egyre több az ilyen, így egyre inkább fekszik majd a trend ezekre az elemzésekre, mert a normál deviza tőzsde is pontosan így működik. Egy pár év után kiszórják azokat a piacról akik csak foglalják a helyet és akkor majd tényleg meg lehet írni, hogy "digitális arany".

    [ Szerkesztve ]

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

Új hozzászólás Aktív témák